Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dags för Guldklockan - Aikio enda i Sverige med tre stycken

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Pasi Aikio är den som vunnit Travrondens Guldklocka flest gånger. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Det är dags för Travrondens Guldklocka under fredagskvällen. En som vet hur det är att vinna - är Pasi Aikio. Han har vunnit den åtrovärda klockan tre (!) gånger.

Publicerad:

Travrondens Guldklocka har körts på Solvalla sedan 1957. Från Torsten Jonsson första året, till Anders Eriksson i fjol. En som däremot vet hur det är att vinna klockan mer än en gång - det är Pasi Aikio. Han är ensam om att ha vunnit klockan vid tre tillfällen.

– Jag måste säga att Travrondens Guldklocka var och väl fortfarande är ett väldigt ärofyllt lopp att vinna som yngre aktiv. Man siktar mot finaldagen under en längre tid - och på min tid följde inte poängen från grundserien med heller - så även om man som jag kom in på ett nötskal något år - så hade jag lika stor chans att vinna som den som vunnit mest. Det var kul. Jag minns framför allt ett år när jag var utanför finaldagen, men någon var avstängd så då fick man chansen, säger Aikio.

Vad betydde segrarna i Travrondens Guldklocka för dig?

– Segrarna betydde mycket, verkligen. Jag fick köra mer lopp och man fick visa vad man fick för. Så det hjälpte mig definitivt, säger Aikio.

Pasi Aikio vann åren 1998, 2001 och 2003. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.