Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maharajah, Lutfi Kolgjini och Ove Wassberg invalda i Hall Of Fame

Foto: TR BILD
Lutfi Kolgjini en av de som valts in i Hall of Fame. Foto: TR BILD

Under fredagen avslöjades tre nya namn till travets Hall of Fame.

Publicerad:

Travets storheter uppmärksammans genom Hall of Fame. Varje år kommer nya namn in på den ärofyllda listan bestående av två- och fyrbenta. Hall of Fame har sitt säte i Nordiska Travmuseet och de som väljs in bestäms av en kommitté bestående av representanter för de svenska och norska travsportjournalistklubbarna.

Under 2021 blir tre namn invalda i Hall of Fame. Från Sverige väljs Maharajah och Lutfi Kolgjini in, från Norge äras Ove Wassberg med att bli invald.

Motivering Maharajah: Maharajah är en av landets genom alla tider bästa travare. 23,5 miljoner och 31 segrar på 59 starter i tuffast möjliga konkurrens är oerhört imponerade. Av en lång rad storloppssegrar klingar förstås Kriteriet, Derbyt, Grand Prix de l’U.E.T. och Prix d’Amérique starkast. Maharajah har också inlett avelskarriären på ett formidabelt sätt där sonen Who’s Who så här långt är den allra vassaste bland en rad topphästar.

Motivering Lutfi Kolgjini: Lutfi Kolgjini startade bokstavligt med två tomma händer men har på egen hand tagit sig fram som en av svensk travsports största namn. Han har haft enorma framgångar på tävlingssidan och plockat fram elithästar i parti och minut. Lägger man sedan till att han varit en av de som betytt mest för aveln inom travsporten så framgår det att ingen har gjort en så omfattande klassresa som just ”Ludde”.

Motivering Ove Wassberg: 30 championat totalt, över 4 000 segrar som tränare och nästan lika många som kusk. Dessutom brinner Ove Wassberg våldsamt for travsporten på sin hemmabana i Bergen. 73-årige Wassberg kör helst hästtransporten när andra samlas till goda middagar under kvällarna. Under närmare 20 år har han köpt in och hester till sine ägare och andra. Över 100 stycken hästar, från utlandet och inom Norge har stått på transporten till Bergen. Årets invalda norrman är en extremt engagerad entusiast, en som alla i travsporten i Norge sätter stort pris på och som man håller skyhögt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.