Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per K Eriksson invald i Hall of Fame

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Per K Eriksson har valts in i USA:s Hall of Fame. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Tre aktiva har valts in i USA:s Hall of Fame. En som tagit plats i det celebra sällskapet är Per K Eriksson.

Publicerad:

Under natten till måndagen svensk tid samlades 250 personer i amerikanska Goshen för att uppmärksamma de nya medlemmarna i USA:s Hall of Fame. Personerna som valts in är Frank Antonacci, Lucien Fontaine och Per K Eriksson.

Per K Eriksson är aktiv i Sverige i dag men har starka meriter från amerikansk mark. Som 24-åring tränade han fram sin första vinnare av Hambletonian i form av Prakas 1985. Han vann loppet även 1991 och 1992 med Giant Victory och Alf Palema. Eriksson är en av tolv tränare som vunnit loppet minst tre gånger.

Per K Eriksson flyttade till USA 1981 för att jobba som hästskötare och blev kvar i 20 år. Förutom segrarna i Hambletonian vann han även nio Breeders Crown under sin tid i USA.

– Jag känner ära över att ha blivit invald i Hall of Fame och att vara här med min familj betyder väldigt mycket. Mina 20 år i USA formade mig till den personen jag är i dag och det var också i USA mina barn föddes. Tina och jag kommer för alltid att vara tacksamma för den amerikanska travsporten, säger Per K Eriksson, enligt United States Trotting Association.

Sedan tidigare är tre svenskar med i amerikanska Hall of Fame: Berndt Lindstedt (2003), Jimmy Takter (2012) och Margareta Wallenius-Kleberg (2018).

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.