Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle vinstrikast i Frankrike

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Sébastien Guarato och Bold Eagle. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Över 26 miljoner kronor ska byta ägare – det står klart efter att Svensk Travsport ogiltigförklarat Propulsions 45 starter i Sverige. Något som i förlängningen leder till att Bold Eagle blir den vinstrikaste franskfödda hästen någonsin.

Publicerad:

Bold Eagle gjorde sin sista start som fyra i Mons i augusti i år. Fjärdeplatsen gjorde att han sprungit in 5.000.567 euro under karriären. Något mindre än Timoko som pensionerades med 5.006.731 euro på kontot, vilket gjorde honom till den vinstrikaste franskfödda hästen genom tiderna.

Nu kommer de dock att byta plats på listan. I och med att Propulsions starter i Sverige stryks inkasserar Bold Eagle ytterligare 300.000 kronor, detta sedan han blir trea i finalen av Elitloppet 2017 i stället för fyra.

Timoko får 50.000 kronor mer på kontot. Propulsion och Timoko möttes i ena försöket till Elitloppet 2017 och där flyttas Timoko upp som tvåa bakom Nuncio.

Vad som händer med prispengarna i lopp utanför Sveriges gränser är upp till varje nationellt förbund att bestämma. Går alla på Svensk Travsports linje kommer Bold Eagle att tjäna 92.800 euro ytterligare. 

Propulsion vann Prix de Bourgogne 2017 närmast före Bold Eagle. I Prix d’Amérique 2019 slutade Propulsion femma medan Bold Eagle var sexa i mål. I finalen av Trotting Masters på Vincennes 2019 vann Propulsion medan Bold Eagle tog hand om tredjeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.