Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jägersro samlar in pengar mot prostatacancer

Foto: TR BILD
Under november pågår Mustaschkampen med syftet att samla in pengar i kampen mot prostatacancer. Foto: TR BILD

Imorgon avgörs V75 på Jägersro. Flera hemmatränare kommer då att skänka en procent av pengarna de kör in till banans insamling mot prostatacancer.

Publicerad:

Nu under november pågår Mustaschkampen som har syftet att samla in pengar till kampen mot prostatacancer. Jägersro Travbana har en egen insamling där målet är att samla in 100 000 kronor till Prostatacancerfonden. 

Under morgondagens V75-tävlingar så kommer flera kuskar att donera en procent av pengarna de kör in till insamlingen. Bland annat Per Nordström som säger så här till Jägersros hemsida.

– Jag skänker en procent av de mina hästar springer in under Jägersros V75–dag den 20:e november. Sen hoppas jag att mina kollegor på Jägersro gör samma sak. Kampen mot prostatacancer är en stor och viktig sak, vi måste alla försöka hjälpa till. Jag vet att min hemmabana Jägersro har en rad projekt på gång för att samla in pengar under november. Så jag hoppas verkligen att alla hänger med, säger Per Nordström.

Även Stall Kolgjini och Stall Lövgren kommer skänka en procent av de inkörda pengarna imorgon.

– Ett viktigt ändamål, alla kan drabbas och vi får alla hjälpa till, säger Joakim Lövgren till Jägersros hemsida.

Jägersro arrangerar även en auktion de auktionerar ut två lopp i tandemsulky mellan V75-5 och V75-6 imorgon. Pengarna där går oavkortat till Mustaschkampen. Det går att buda ända till lördag klockan 16:30.

Insamlingen är hittills uppe i nästan 17 000 kronor, något som kan bli betydligt mer efter lördag.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.