Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sänkt förstapris i Boden

Foto: MATS ENGFORS / FOTOGRAPHIC
Foto: MATS ENGFORS / FOTOGRAPHIC

Ingen publik på midnattstravet. Då blir det mindre prispengar i Norrbottens Stora Pris.

Publicerad:

Lördagen 13 juni körs midnattstravet i Boden för 14:e året i följd. I fjol lockade tävlingarna över 10.000 besökare, den här gången körs de inför tomma läktare på grund av virusrestriktioner.

Det får konsekvenser för kvällens största lopp. Förstapriset i Norrbottens Stora Pris sänks från en miljon till 500.000 kronor.

– Att vi tävlar utan publik gör att vi tappar runt 1,5 miljoner kronor i entrépengar och övrig sponsring. Vi måste ta ansvar för att Norrbottens Travsällskap även i framtiden har en sund och trygg ekonomi. Därför har styrelsen tagit detta beslut, säger travsällskapets ordförande, Lars Olofsson, i ett pressmeddelande.

Norrbottens Stora Pris har grupp I-status och körs över 2140 meter. De fyra senaste upplagorna har vunnits av Propulsion.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.