Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Atlanta tangerade Manchegos världsrekord

Foto: Chris Tully
Foto: Chris Tully

Söndagens första storlopp på The Red Mile blev en riktig fartfest.
Atlanta vann stoklassen av Allerage Farms Trot ($81.000) på 1.07,7a/1609 meter.
Den snabbaste tiden någonsin av ett äldre sto och en tangering av Manchegos världsrekord från 2019 års upplaga av loppet.

Publicerad:

Sexåriga Atlanta (e. Chapter Seven) följde med i rygg på tätduon Felicity Shagwell och When Dovescry fram till upploppets början. Där vred Yannick Gingras ut henne i tredjespår och då det gick undan för hambovinnaren. 

Efter 1.06,1 sista quartern skar hon mållinjen på 1.07,7. En tid som alltså gör henne till tidernas snabbaste sto jämte kullsystern Manchego som var fyra år när hon sprang samma tid. Det tidigare rekordet för äldre ston var Hannelore Hanovers 1.08,0. Även det sattes i Lexington.

Atlanta tränas av Ron Burke och är uppfödd av Stefan Balaszi.

When Dovescry slutade tvåa på 1.08,2, nästan fyra längder bakom vinnaren. Kampen om tredjepriset blev en svensk uppgörelse där Hypnotic Am snuvade Felicity Shagwell. Hypnotic Am var näst snabbast i fältet sista quartern (1.07,6) och kom i mål på 1.08,4. 

Felicity Shagwell, som öppnade tufft i ledningen (1.07,9 första halvan), blev fyra på 1.08,6.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.