Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny storseger för Elladora de Forgan

Foto: JEANNIE KARLSSON, TR BILD
Foto: JEANNIE KARLSSON, TR BILD

Diskad i ett sulkylopp på Vincennes tidigare i månaden, men på måndagen tog Elladora de Forgan revansch på samma bana – under sadel. Det fyraåriga stoet vann Prix Ceneri Fornical tillsammans med Franck Nivard.

Publicerad:

Segern bärgades trots att Elladora de Forgan (e. Gazouillis) fick trava utvändigt om ledande Etonnant och trots att hon såg slagen ut i ingången till sista sväng. Franck Leblancs sto hittade dock nya krafter när upploppet nalkades. Hon bröt ut i vida spår, men fort gick det och Elladora de Forgan avgjorde i god tid före mållinjen.

Segertiden skrevs till 1.11,8 över 2.175 meter och förstapriset i grupp II-löpningen Prix Ceneri Fornical uppgick till 54.000 euro. Därmed passerade Elladora de Forgan sin äldre broder Samigaz de Forgan vad gäller insprungna pengar. Hon ståtar nu med 398.070 euro på kontot och mer än en fjärdedel av den summan kommer från sommarens seger i Prix du President de la Republique.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.