Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Andreas Lövdal inför V86

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Timo Nurmos har flera mycket intressanta hästar i kvällens V86-omgång. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Få starter hittills i år. Timo Nurmos har skyndat långsamt.
På onsdag är det full fart igen och stallet selar ut fem hästar på V86.
– Bästa chansen är Soundtrack. Det är en riktigt fin häst, säger stallets Andreas Lövdal.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Timo Nurmos har legat lågt under vintern och startat sporadiskt. Hittills har stallet bara gjort ett 30-tal starter. I takt med bättre väder och banor så syns allt fler hästar i startlistorna.

– Vi har haft en ganska jobbig vinter och det har tagit lite längre tid än planerat och hästarna har inte känts riktigt redo. Nu har vi haft bra träningsförhållande en tid och hela stallet är på gång. Sedan är ju Timo känd för att inte stressa. Vad det gäller unghästarna brukar dom vara bäst på hösten och det gäller säkert även i år, säger Andreas Lövdal.

På onsdag har stallet fem hästar till start på V86 som avgörs på Solvalla och Jägersro. Hästen som tilldrar sig det största intresset är 6 Brother Bill (V86-6) som jagar en plats till Elitloppet.

“Mycket energi i kroppen”

– Han tränar på starkt och var väldigt fin i ett jobb i torsdags. Han har mycket energi i kroppen och förra året var han väldigt ambitiös i första starten. Han verkar ha mognat och är mentalt lugnare. Han springer även rakare i vagnen och det känns som att han har utvecklats lite till.

Blir du förvånad om han vinner direkt efter uppehåll?

– Nej, det kan jag inte påstå. Han har visat att han är en av de bättre hästarna i landet och han kommer att göra ett bra lopp och klaffar det så kan han vinna.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Andreas Lövdal uttalar sig om Timo Nurmos hästar. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Brother Bill är redan en etablerad stjärna. Frågan är om 7 Soundtrack (V86-4) kan nå samma höjder. Hästen imponerade mycket vid en enkel seger i sin första start för stall Nurmos.

“Tränat ruskigt bra”

– Soundtrack hade tränat ruskigt bra och visade även i lopp att han har kvalitéer som kan bära långt. Han ser fin ut efter loppet och har säkert gått framåt lite med det loppet i kroppen.

Är det rent av en spik?

– Det får spelarna avgöra. Än så länge står han väldigt billigt inne i klassen i förhållande till sin kapacitet och visst måste han ha en bra chans. Detta är vår bästa chans på onsdag.

I V86-2 startar ni nyförvärvet 1 Kendall Jackson, hur bra är han?

Vi har inte haft honom så länge. Hästen tränar bra och känslan är att han kommer att göra ett bra lopp. Kendall Jackson har tävlat bra i sin tidigare regi och läget går inte att klaga på. Han är värd ett streck.

“Nyttigt för honom”

I den avslutande avdelningen har ni två hästar, hur ska spelarna hantera dem?

2 Express Love har saknat det där lilla extra hittills. Nu har han två lopp i kroppen och känns bara bättre och bättre. Spåret är bra och jag tycker att han står sig fint i klassen och är streckvärd. 12 Lee Harvey Bros körde jag senast och han kändes fin och gick i mål med krafter kvar. Det var nyttigt för honom och han kommer att gå framåt med det loppet i kroppen. Nu är spåret dåligt och han får svårt att komma till och kan han få med sig pengar är det bra gjort.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.