Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axevallas måndagstävlingar flyttas – här avgörs loppen

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Måndagens V64-tävlingar flyttas till Åbytravet. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Måndagens V64-tävlingar skulle ha avgjorts på Axevalla. Så blir det inte. På grund av väderomslaget kommer tävlingarna att flyttas – här är banan som tar över.

Publicerad:

Det är Åby som tar över måndagens V64-tävlingar från Axevalla. Nyheten rapporteras via förbundets hemsida på söndagen.

– Vi har tjällossning i banan och efter att vi ihop med måldomare och banveterinär inspekterat banskicket under söndagskvällen var vi helt överens om att vi inte kan garantera ett säkert tävlingsunderlag tills imorgon. Vår första prioritet är alltid hästar och aktivas säkerhet och när det inte känns hundra procent tryggt är det mest ansvarsfullt att redan under söndagen ta beslut om att flytta tävlingarna, säger Lars Ågren, sportchef på Axevalla.

Åbytravet har open stretch på sin bana – den funktionen kommer att brukas vid måndagens tävlingar. Första start äger rum klockan 18.20.

– Åby ligger lite längre söderut och vi har haft vår tjällossning för några dagar sedan. Vi känner oss trygga med att kunna erbjuda en tävlingsbana i gott skick tills tävlingarna startar imorgon, säger Jon Walter Pedersen, sportchef och vd på Åby.

ATG meddelar att spelet fortsatt kommer att göras till Axevalla som bana. Spelbolaget meddelar också att återbetalning på redan lagda spel är möjlig.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.