Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axl Rose med Robert Bergh

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Axl Rose inför sin start i Treåringseliten 2019. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På måndag körs Victorys Tillys lopp på Solvalla, där vinnaren är garanterad en plats i Jubileumspokalen. Här debuterar Axl Rose för Robert Bergh.

Publicerad:

Det är Johan Sjöstrand som är uppfödare till Axl Rose (e. Love You), som tidigare i Alessandro Gocciadoros regi tagit 12 segrar på 24 starter och tjänat nästan sex miljoner kronor. De penningmässigt största vinsterna hittills är de i Orsi Mangelli som treåring och italienska uppfödningslöpningen som tvååring. I år har hästen bara startat en gång och det var i Gran Premio Freccia d'Europa den 8 maj, där han slutade femma.

På måndag väntar debut i Robert Berghs regi i Victory Tillys lopp (lopp 4) för femåringar. Bergharn har haft hästen på träningslistan sedan 21 maj och det är 2140 meter med bilstart som gäller. Förstapriset är 100.000 kronor, men det finns också en biljett till Jubileumspokalen den 18 augusti, där 1,5 miljoner kronor väntar på vinnaren. Axl Rose ställs mot Admiral As (Reijo Liljendahl), Allegra Gifont (Alessandro Gocciadoro), Global Adventure (Svante Båth), Golden Dream M.E. (Noralf Braekken) och Summit In Sight (Daniel Redén).

Måndagens prismässigt största lopp är Sommarfavoriten för treåringar över 2.640 meter, som bjuder på 200.000 kronor i förstapris. Stona slåss om hälften i sin klass. Det avgörs även ett fyraåringslopp med 100.000 till vinnaren.

Anmälningslistorna finns här. Spårlottningen görs senare i eftermiddag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.