Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh jagar nya segrar

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Robert Bergh (arkivbild). Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Stallet går för högtryck och allra bäst går det när han kör själv.
På söndagen beger sig Robert Bergh till Östersund med tre hästar inom GS75.
Statistiskt sett borde det bli en seger.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Robert Bergh toppar den svenska tränarligan under 2021 med 3,9 miljoner inkört och 22 i segerprocent inför helgen. Men när Bergh kör sina egna hästar stiger segerprocenten till 29, en siffra som inte någon av landets övriga toppkuskar kan matcha.

På söndagen svingar han sig upp bakom tre hästar inom GS75 och alla är givetvis högintressanta.
Vi börjar med att kolla läget kring 6 Aroshi (GS75-1) som behövde 15 starter innan han spräckte segernollan senast.

– Han var jätteduktig. Vi fick hitta en längre distans, då gick det bättre. Jag kommer att korrigera honom lite grann nu när det blir bil så att jag får honom lite mer på tårna. Det blir någon typ av skygglappar. Jag tycker att kombinationen 2 600 meter och startbil gör att han bör kunna ha vinstchans i det loppet, säger Bergh som följer upp med att plocka ut importen 4 Yes Mickey (GS75-4).

“Han ser fin ut”

Hästen som tjänade 5,5 miljoner i unghästloppen i Nordamerika har inte alls fått till det i sitt nya hemland där han galopperat i fyra av fem starter. Senast återkom han efter vila, men det blev samma visa.

– Faktum är att det kanske var ett nytt problem, men det går lättare att avläka än de andra problemen han har haft. Vi får köra med skor runt om nu, eller det kan bli barfota bak om det skulle bli väldigt tungsprunget, men annars blir det någon typ av skor runt om. Jag får givetvis först försöka att köra felfritt, men han ser fin ut.

3 Brunello Hall (GS75-7) kommer också från en misslyckad comeback, men det hindrar inte Bergh från att andas optimism från ett potentiellt spetsläge. En position som hästen travat i tre gånger med två segrar och ett andrapris som resultat.
– Han fick ett svårt lopp i sin årsdebut, jag tyckte att han kändes fin. Helt andra förutsättningar där, han hade ju bakspår och hamnade på vingel. Med lopp i kroppen så kan han absolut vinna, säger Robert Bergh.


 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.