Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh tror mest på Buska Blyg

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Robert Bergh tror allra mest på Buska Blyg i dag i Årjäng. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Idylliska Årjängstravet står värd för dagens GS75-omgång och i det högst doterade loppet selar Robert Bergh ut formstarke Buska Blyg.
- Vibbarna är att han kan ta några steg till i år, säger Åbytränaren inför jackpotomgången.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Det blev favoritbetonat när GS75 avgjordes på Hagmyren under annandag påsk och då femrättspotten gick vidare fylls nu vinstpoolerna på med 3,1 jackpotmiljoner. Och som vanligt uppgår belöningen för den som fixar Grand Slam, alltså blir ensam om sju rätt, till tio miljoner kronor. Robert Bergh har två intressanta hästar till start och kan sitta på nyckeln till kassakistan. Först ut är Buska Blyg som jagar dagen fetaste segercheck på 50.000 kronor i ett försök i dubbelcupen (GS75-5).

– Formen är bra. Jag tycker att det har blivit lite mer kontinuitet nu på träningen. Han är lite tung, så det är bra att det får bli lite bra veckor med träning åt honom, säger Robert Bergh.

Två gånger i rad har hans sexåriga kallblod avlutat bra som tvåa.

– Han var klart bra senast och de här senaste loppen har varit en nivå till. Det känns som att han är där han ska och vibbarna är att han kan ta några steg i år. Han ser alertare och spänstigare ut, så det kan bli en nivå till i år.

I loppet efter (GS75-6) är det Reddingtons tur att tävla. Han gör årets första start och hans tränare tror på en stark prestation direkt.

– Han har bra kvalitéer. Visst är det alltid bra med ett lopp i kroppen men jag förväntar mig att han gör ett bra lopp direkt. Det har sett väldigt bra ut i träningen och jag tror på en fin insats.

Bästa chansen?
– Jag får väl lägga slanten på ”Buska” eftersom han är i full gång och har sett bra ut.

OLA JOHANSSON, KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.