Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berglund jagar en trippel

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Oscar Bertglund jagar en trippelseger inom Grand Slam 75-spelet i Östersund. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

GS75 på hemmabanan Östersund och en omgång kryddad med en dubbeljackpot. Då passar Oscar Berglund att plocka ut tre av sina bästa hästar i stallet.
– Jag har tre bra chanser och jag hoppas att Shocking Superman visar sig på sin bästa sida, säger 27-åringen.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Oscar Berglund har inlett sin proffskarriär lika starkt som han avslutade som amatör. Han har en skyhög segerprocent och hans hästar vinner var tredje start.

– Jag har fina hästar och hästägare som satsar. Sedan är det hårt jobb som gäller, det finns inga hemligheter. Jag är väldigt noga med att ha hästarna väl förberedda. Det är inte många lediga timmar under veckorna.

För dagen tränas 25 hästar i Grytan i utkanten av Östersund och det är en bra mix.

– Det ser bra ut och i söndags kvalade No Business in till Breeders Crown-finalen för de treåriga stona och det var häftigt. På söndag har jag en handfull till start och det ser väldigt bra ut på förhand. Jag startar bland annat ett intressant nyförvärv från Johan Untersteiner, som hästägare har köpt. Super Express S.W. har vunnit två av tre starter hittills och känns som en riktig häst.

Opererad i halsen

Allt har inte gått på räls under året. Stallets stjärna Shocking Superman (GS75-6) har inte alls levererat och säsongen är så här långt mer eller mindre misslyckad.

– Jag hade som mål i början av året att han skulle vara med i Elitloppet. Hästen vann årsdebuten och då såg allt bra ut, men sedan har framgångarna uteblivit. Han har haft en tendens att tappa travet till slut i loppen och vi har kollat upp honom så många gånger utan att hitta några fel. Efter att ha gått igenom hela hästen ännu en gång hittades fel i halsen och Shocking Superman opererades. Han fick inte luft helt enkelt och troligen har han haft det problemet ganska länge.

– Shocking Superman fick ta igen sig en månad och sedan  började han tränas lite lätt och sedan har det fungerat till belåtenhet. Han känns jättefin och ligger väldigt bra i puls och det känns lite som en annan häst. Jag har kört 1.14/2100 meter på bra sätt och han är väl förberedd. Det viktigaste är att han fungerar samtidigt är han så pass bra att han kan vinna. Jag har en dröm att tävla med honom i Frankrike och jag hoppas få fortsätta drömma, han skulle passa där nere.

Amerikansk vagn

Oscar har ytterligare två hästar i omgången som blir favoriter och ger följande information.

10 Bold Heuvelland (GS75-1) är en mycket fin häst. Han har Ready Cash som pappa och Love You som morfar och den kombinationen har gett bland annat Bold Eagle och Face Time Bourbon, så han har att brås på. Det är en jättefin häst som besitter mycket talang. Jag skyndar långsamt och han har vunnit mycket lätt i de två starter han har gjort för mig. Det har funnits mycket krafter kvar och han är under kraftig utveckling. Spåret är jag inte missnöjd med och jag tycker att han är så pass bra att han måste ha en bra chans att vinna igen. Jag kommer att lätta honom lite i balansen den här gången.

10 Naheed (GS75-4) är också en mycket fin häst som jag tror mycket på i framtiden. Han galopperade på upploppet senast på V75 och jag tror att han hade vunnit annars, men det vet man aldrig, den som vann var bra. Att han galopperade berodde på att tussarna i öronen drogs för första gången och han blev lite för pigg och slog ihop. Han har inte startat efter det och jag har tränat honom istället och han känns jättefin. Naheed är väl förberedd och jag tycker att även han måste ha en bra chans, trots att han fick ett bakspår. Det blir barfota som senast och den här gången ska han tävla i en amerikansk vagn och det är första gången.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.