Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bo Westergaard-häst vann STL-lopp i Tingsryd

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Bo Westergaard-tränade Gabi Kyvsgård vinner V86-inledningen i Tingsryd. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

På onsdagen skickade DH Sport ut ett pressmeddelande om ett nytt fall kring Bo Westergaard som ska prövas av Skandinavisk Dopingkommitté. Under kvällen vann tränaren ett STL-lopp i Tingsryd.

Publicerad:

Turerna kring fallet Bo Westergaard har varit många. I mars 2024 fastställde den Danska Överdomstolen domen mot tränaren och han dömdes då till 2,5 års avstängning för det positiva dopingprovet på ID Exceptional den 30 april 2023.

Bo Westergaard har efter att domen i överdomstolen valt att pröva fallet i civil domstol och därmed kan han fortsätta att träna och tävla med sina hästar. Den 28 mars skickade han ut ett pressmeddelande om att han ska sluta som tränare. Något som ännu inte skett.

På onsdagen hade tränaren det sexåriga stoet Gabi Kyvsgård (e. From Above U.S.) till start i Tingsryd och hon kördes av Nicklas Korfitsen som arbetar i stallet. 

Det slutade med seger efter att hon plockat ner andrahandsfavoriten Mellby Korall, och hållit undan för favoriten Celiaz. Loppet var ett försök i STL Diamantstoet med 110.000 kronor till vinnaren.

Efter loppet fick Johan Untersteiner frågan om hur det kändes att förlora mot en häst tränad av Bo Westergaard.

– Man är väl alltid lite besviken när man förlorar ett travlopp, oavsett mot vem, men jag förstår vad du menar. Jag hoppas att de som bestämmer och sköter allt detta tar rätt beslut. Så länge han lagligt får vara med och tävla får man ta det, sedan får man tycka vad man vill, säger Johan Untersteiner till Kanal 75.

Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson fick i TV12-sändningen frågan om vad han känner kring att en Bo Westergaard-tränad häst vann i Tingsryd.

– Det är ingen bra känsla, men vi är skyldiga att följa det danska besultet. Jag sympatiserar inte med det, men Danmark har fattat det beslutet och vi är satta att följa det.

Nytt fall uppdagat

Segern kom samma dag som DH Sport skickade ut ett pressmeddelande kring ett nytt fall kring Bo Westergaard. 

Under sommaren 2021 gjorde Polisen ett tillslag hos tränaren och fann då 16 olika receptbelagda läkemedel som saknade de korrekta etiketterna samt ett stort antal oanvända kanyler. Läs mer om det här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.