Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bröderna Djuse drabbar samman

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bröderna Mattias, Martin, Mats och Magnus Djuse gör upp i samma lopp på Solvalla på onsdag. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

På onsdag körs två auktionslopp arrangerade av ASVT Trottex. I stoloppet har Mattias Djuse fyra hästar med – kvartetten körs av honom själv och hans tre bröder Mats, Magnus och Martin.

Publicerad:

En riktig brödrakamp väntar på Solvalla på onsdag. Då kommer nämligen bröderna Mats, Magnus, Martin och Mattias Djuse att göra upp i samma lopp. Djuse-bröderna sitter upp bakom varsin häst tränade av Mattias Djuse. Det är första gången som alla fyra bröder finns med i samma lopp.

Förstapriset i loppet öppet för tvååriga ston är 200.000 kronor.

Samma tävlingsdag gör Timo Nurmos finske kriterie- och derbyvinnare Hachiko de Veluwe comeback. Den numera sexårige valacken kvalade nyligen, men har inte startat sedan juli i fjol då han galopperade bort sig på Axevalla.

Jorma Kontio sitter i sulkyn bakom segerstaplaren som startar från 20 meters tillägg i ett lopp över kort distans. Förstapriset är 60.000 kronor.

Hachiko de Veluwe har vunnit tio av tolv lopp under sin karriär och sprungit in drygt 3,2 miljoner kronor.

FAKTA

Solvalla – 23/9 – ASVT Trottex Auktionslopp för ston

Häst – Kusk

  1. Irma Sisu – Mats E Djuse
  2. Timotejs Krona – Robert Skoglund
  3. Valrhona Wibb – Magnus A Djuse
  4. Västerbo Garonne – Erik Adielsson
  5. Västerbo Lookhigh – Anders Zackrisson
  6. G.A.Spencie – Örjan Kihlström
  7. Edgeuptotop – Martin P Djuse
  8. Gosa – Ulf Ohlsson
  9. Al’s Starlicious – Mattias Djuse
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.