Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Damklubbarnas riksförening besvikna på Solvalla

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
TravSveriges Damklubbars Riksförening fick inte dela ut sitt täcke till vinnaren av dam-SM, Gloster Gladiator, eftersom loppet var sålt till en sponsor. "Jag vill poängtera att Stall Courant inte har något med det här att göra. Det är Solvalla som stal loppet ifrån oss", säger Ann-Kristin Olofsson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

När TravSveriges Damklubbars Riksförening skulle dela ut pris och täcke i dam-SM så blev det rörigt.
Solvalla hade nämligen sålt loppet till Stall Courant.
– Det här har varit vårt lopp sedan 1987 men nu stal Solvalla det. Vårt vinnartäcke låg kvar på inskrivningen, säger Åby Damklubbs ordförande Ann-Kristin Olofsson.

Publicerad:

Varje år sedan 1987 har TravSveriges Damklubbars förening anordnat dam-SM. Kvalloppen avgörs på sex olika banor i Sverige och i år skulle finalen på på Solvalla under kriterielördagen.

– Vi är förstås väldigt stolta över den här traditionen. I kvalloppen får vinnarna ett täcke där texten är i silver och i finalen är det guldtext. I finalen delar vi också ut ett unikt designat smycke, säger Ann-Kristin Olofsson.

Sålt loppet

I lördags skulle priserna i delas ut. Det var i alla fall vad damklubben trodde.

– När vi ska gå in i vinnarcirkeln och hylla vinnaren så visar det sig att Solvalla sålt vårt lopp till Stall Courant. En av våra representanter lyckades i alla fall dela ut smycket men vårt täcke var kvar på inskrivningen och utbytt mot sponsorns täcke. Vi var många besvikna kvinnor i klubben som hade vårt årsmöte under lördagen. Jag vill poängtera att Stall Courant inte har något med det här att göra. De har bara köpt ett lopp. Det är Solvalla som stal loppet ifrån oss, säger Ann-Kristin Olofsson.

Täcket fick damklubben lämna över till segerekipaget senare under dagen.

“Oerhört tråkigt”

– Det känns så oerhört tråkigt att vi blir överkörda så här. Jag pratade med marknadschefen och han sa att han bara säljer loppen. Jag kommer givetvis att prata med Solvallas ledning och berätta hur besvikna vi är.

Solvallas vd Jörgen Forsberg svarar på kritiken:

– Vi visste inte att loppet inte var säljbart. Det är inget som vi uppfattat och finalen har aldrig körts här på Solvalla under sportchef Anders Malmrots och min tid.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.