Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Denver Gio vann Prix Cagnes-Sur-Mer

Foto: ATG
Denver Gio vinner Prix Cagnes-Sur-Mer. Foto: ATG

Denver Gio vann fyraåringsloppet Prix Cagnes-Sur-Mer tillsammans med Alessandro Gocciadoro.
I en mycket snabb avslutning var han ohotad i kampen om segern.

Publicerad:

Denver Gio (e. Southwind Frank) var mycket snabb bakom bilen och tog enkelt hand om ledningen. Hästarna radade upp sig på innerspår och ledaren kom till halvvarvet efter 1.11,9. Alessandro Gocciadoro dämpade farten och de kom till varvet efter 1.12,5. 

Under det sista halvvarvet skruvade ledaren upp farten och det var aldrig någon som kunde hota Denver Gio i kampen om segern. Tiden blev 1.10,9a/1609 meter och det var hästens tredje raka seger. Sista 500 metrarna travades efter 1.07,5.

Denver Gio följdes närmast av Hurricane D.K. och B.A.Superhero. Förstapriset i Prix Cagnes-Sur-Mer var 200.000 kronor.

“Kommer bli ännu bättre”

– Det blev en långsam första kilometer och en väldigt snabb avslutning. Det var en enkel seger. Han är bara fyra år och jag tror att han kommer vara ännu bättre nästa år, men jag är väldigt glad över honom just nu, säger Alessandro Gocciadoro i vinnarcirkeln.

Det var Alessandro Gocciadoros andra seger i det aktuella loppet. År 2021 vann han med Bengurion Jet på mycket snabba 1.08,8a/1609 meter. En av de snabbare segertiderna någonsin på svensk mark.

Comes With Age inledde kvällen

Tävlingskvällen inleddes med ett försök i silverdivisionen där Stefan P Petterssons Comes With Age (e. Zola Boko) drog det längsta strået. Tillsammans med Örjan Kihlström avväpnade han ledande Jimmy Ferro B.R. och vann relativt enkelt på 1.09,9a/1609 meter.

Därefter vann Erik Adielsson med Hugo Langeweg-tränade Mondriaan Boko (e. Chelsea Boko) som tog femte raka segern. På den första långsidan tog de över ledningen och vann sedan säkert på 1.13,6a/2140 meter. Loppet var Prix Årjäng med ett förstapris på 100.000 kronor.

Även Peter Untersteiner fick besöka vinnarcirkeln innan V75-spelet tog sin början. I ett diamantstoförsök ledde han hela vägen tillsammans med Garden Leave (e. Ready Cash) på 1.13,3a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.