Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson tog sitt fjärde championat

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

En seger under årsfinalen räckte för att Peter Eriksson skulle bli champion i Oviken.
Det här var Erikssons fjärde championat på den lilla jämtländska banan.

Publicerad:

Robert Skoglund ledde championstriden på Ovallatravet inför årsfinalen. Men då han var avstängd under finaldagen fick han se sig passerad av Bollnästränaren Peter Eriksson.

– Ja, det krävdes ju en seger den här dagen och det var skönt att den kom till slut, sa en nöjd Peter Eriksson efter att ha styrt Leif Jonsson-tränade Hulte Alva först över linjen.

Micael Melander jagade sex segrar under årsfinalen för att bli champion. Trots att de stora favoriterna Demånen och Weekden Fun föll så blev det fyra segrar.

För Peter Eriksson var det här det fjärde kuskchampionatet på Ovalla. En bana som han besöker varje år.

– Den är ju en väldigt speciell bana som är 800 meter och kuperad. Det går uppför och nedför. Det finns ingen annan bana i Sverige som det är så här. Sedan är det en fantastiskt härlig stämning och då vi nu äntligen fick publik så blir det väldigt gemytligt, sa en nöjd Peter Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.