Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Extra krydda i Readlys lopp

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Rolf Andersson efter Readly Express seger i Critérium de Vitesse förra året. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

I fjol hedrade Attraversiamo den pensionerade världsstjärnan i Prix Readly Express. I hopp om nya minnesvärda prestationer har Rolf Andersson kryddat förstapriset med en levande fölavgift i Readly Express – om det blir svenskt rekord igen.

Publicerad:

Med 400 000 kronor i förstapris lockade Prix Readly Express hästar som Viking Brodde, Avant Garde och Attraversiamo till Solvalla i fjol. Det slutade med att den sistnämnde tog en överlägsen seger och slog svenskt rekord med segertiden 1.10,5a/2140 meter. Vinnaren fortsatte säsongen med att vinna Svenskt Travderby ett par månader senare. Det är just den typen av vinnare Realdy Express-ägaren Rolf Andersson vill se i loppet. Därför bjuder hans bolag Bro Byggnads AB på en levande fölavgift i Readly Express om någon häst sätter svenskt rekord i Prix Readly Express.

– Det är för att locka de bästa möjliga hästarna helt enkelt. 400 000 i förstapris är inte fy ska och jag tänkte att det här kunde vara en kul grej. I fjol lyckades Attraversiamo sätta svenskt rekord. Då kan vi väl hoppas att det bli samma i år. Jag vet att Anders Malmrot och Jörgen Forsberg på Solvalla hoppas att det här loppet ska bli ett bra avstamp för hästarna som siktar på derbyt, säger Rolf Andersson.

Kvalitet saknas åtminstone inte i årets startfält. Förhandsfavoriten, segraren och tvåan i årets final av Kungapokalen finns med i onsdagens startfält. 

FAKTA

Prix Readly Express (V86-8) onsdag

Dag/bana/lopp: Solvalla, onsdag, lopp 10.
Distans: 2140 meter autostart.
Förstapris: 400 000 kronor

  1. Zola Key – Björn Goop
  2. Aetos Kronos – Jerry Riordan
  3. Don Fanucci Zet – Daniel Redén
  4. Marvellous Tooma – Frode Hamre
  5. Surf’N Turf – Stefan Melander
  6. Rally Hans – Stefan Melander
  7. Ultion Face – Adrian Kolgjini
  8. Galantis – Johan Lejon
  9. Green Manalishi – Stefan Melander
  10. Expensive – Fredrik Linder
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.