Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fina V86-tävlingar på Bergsåker

Foto: BURT SEEGER
Tsunami Diamant är en av många bra hästar som startar under fredagskvällen på Bergsåker. Foto: BURT SEEGER

Bergsåker laddar för sin största travhelg och det är inte bara lördagen med Sundsvall Open Trot och SM för kallblod som lockar. Flera av fredagens lopp ser också riktigt starka ut.

Publicerad:

Det prismässigt största loppet under fredagskvällen med V86 är ett Breeders Crown-lopp för tvååringar med 175.000 kronor i förstapris. Men sedan bjuder Bergsåker på sex lopp med 100.000 kronor till vinnaren och här kryllar det av topphästar. I Nahars lopp över 3140 meter gör tyske derbyvinnaren Tsunami Diamant debut för Katja Melkko och ställs bland annat mot Coin Perdu och Axl Rose. I Malabar Circle Ås lopp över 1640 meter med bilstart plockar Alessandro Gocciadoro ut Zaccaria Bar och får bland annat möta Antonio Tabac och Diamanten.

I Tsar d'Invernes lopp för fyraåringar får vi se Gocciadoros Bubble Effe ta sig an hästar som Rome Pays Off och Capricornus. Kallblod upp till 1,5 miljoner i intjänade pengar får prova att springa dryga tre varv och det borde bland annat passa Öystein Tjomslands Tangen Frikk.

Även B-licensinnehavare får tampas om 100.000 kronor i STAR Bergsåkers Stora Pris för varmblod upp till 325.000 kronor.

Startspåren lottas senare i eftermiddag. Här är alla anmälda hästar. Bergsåker delar V86-omgången med Bjerke.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.