Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flera derbyfinalister i Solvalla Grand Prix

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Stefan Persson med derbytrean Edibear. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Det är inte bara STL-finaler på lördag på Solvalla, utan huvudstadsbanan börjar redan under fredagskvällen med en V64-omgång, där Solvalla Grand Prix är toppnummer.

Publicerad:

För två år sedan vann Aetos Kronos och i fjol var det Magnus A Djuse som tog hem segern i Solvalla Grand Prix bakom Hans-Owe Sundberg-tränade Selected News. Vem vinner i år? Ja, det är i alla fall fullt fält (tolv hästar) och Frode Hamre kommer med duon Asteroid och Type A. Derbytrean Edibear är också med, liksom fyran och femman från samma final – Kagan och Donizetti. Johan Untersteiner kommer med duon Indy Rock och Karat River. Kämpen Sourire Frö är en annan som jagar förstapriset på 400.000 kronor. Det handlar om om 2140 meter med bilstart.

I ett lopp för fem- och exåringar tar Jerry Riordan ut Aetos Kronos, som här gör sin andra start efter långt tävlingsuppehåll. Han ställs bland annat mot Mister Hercules, Eddy West och Gooner. Här är det kortlopp och auto som gäller samt ett förstapris på 100.000 kronor.

Spårlottningen blir klar senare i eftermiddag. Här är de anmälda hästarna i alla lopp.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.