Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flera ekipage i svår olycka i Bollnäs

Foto: ATG
En olycka inträffade i lopp två på Bollnästravet. Foto: ATG

Flera ekipage var inblandade i en svår olycka i lopp två under Bollnäs lunchtrav.
Hästarna bedöms vara relativt oskadda medan tre kuskar tagits till sjukhus.
– Det är oerhört obehagliga bilder, säger Robert Karlsson, sportchef för Svensk Travsport.

Publicerad:

Det var i det andra loppet på Bollnästravet som olyckan var framme och minst sex hästar kom loss på banan efter en kollision och ambulanser tillkallades till travbanan. 

– Jag har fått besked nu att det är tre kuskar som åkt till sjukhus. Men det var fler skadade så det kanske blir någon fler som måste uppsöka sjukvård senare under dagen. Det klagades mest på huvudvärk och ont i ryggen, sa travbanechefen Stefan Samuelsson i nära anslutning till olyckan. 

Nu lämnar Robert Karlsson, sportchef för Svensk Travsport, de beskeden han kan ge efter det som inträffade under tisdagen. 

– Torgny Friberg och Marcus Lilius fördes till sjukhus i Bollnäs. Jan-Olov Åberg låg kvar ganska länge på banan och var inte vid medvetandet direkt efteråt men återfick medvetandet efter ett antal minuter. Han fördes till sjukhus i Gävle. Jag har varit i kontakt med hans sambo som inte vet jättemycket mer än att inget är brutet. De befarar någon typ av rejälare hjärnskakning. 

“Oerhört obehagligt”

Karlsson berättar vidare att olycksrutinerna vid banan ska ha fungerat bra och att hästarna verkar ha klarat sig oskadda. 

– Hästarna omhändertogs och enligt rapporter har de endast “mindre blessyrer".

Hur ser du på en sådan här olycka när det händer?

– Jag såg inte loppet live men jag blev uppringd precis efter att det hänt och jag såg klippet. Det är oerhört obehagliga bilder. Om det nu har gått så pass bra som det verkar ha gjort så är det verkligen Guds försyn. Det var bland det obehagligare jag sett. Det är bara att önska att det gått väl. Som väl är så händer sånt här väldigt sällan. 

– De rapporter vi har fått från personalen på banan var att hanteringen av olyckan fungerade väldigt väl. Hela fyra ambulanser fanns på plats relativt snabbt. Banan ligger ganska nära sjukhus och ambulanser. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.