Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Från söder till norr på V75-turné

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Bonny Boy tränas numera av Per Linderoth. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I fredags lämnade han Malmö och på söndagen anlände han till sin nya tränare i Östersund. På lördag går resan vidare till Skellefteå för start i V75.
– Det gick väldigt fort det här med att han skulle komma till mig, säger Per Linderoth.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Bonny Boy (V75-1) ståtar med två raka segrar och totalt har han vunnit 12 av 54 starter för Jägersrotränaren Conrad Lugauer. Men sedan i lördags är det Per Linderoth som ansvarar för hästens träning. Efter långt över 100 mil på vägarna klev sjuåringen in i Östersundstränarens stall på söndagskvällen.

– Han har varit jätteduktig att resa med och ser ut att må bra även fast han har så många mil i benen. Sedan blir det en ny tur norrut på lördag. Han får se lite av Sverige, säger Per Linderoth i podden V75-lördag hela veckan.

Linderoth berättar vidare att det är en kompis till Halmstadtränaren Stefan Persson som har köpt hästen och valt att satsa på en V75-turne norrut.

– Det är ett kortvarigt projekt i alla fall till att börja med för tanken är att han ska vara med nu på lördag och sedan kör Solänget V75 14 dagar senare, så det är de två starterna och sedan får vi se vad det blir efter det.

Att få in en häst i fin form som ska rakt ut i hetluften på V75 tillhör inte vanligheterna.

– Det klart att det är jätteroligt. Det lilla som jag har träffat hästen nu så verkar han övertrevlig att hålla på med. Och det är ju extra roligt att få en häst som förhoppningsvis är bra och snäll och mysig och trevlig på alla plan. Det är en exemplarisk häst att ha i stallet.

”Fick ett sådant jäkla steg”

Bonny Boy får sällskap till Skellefteå av sin nya stallkamrat Money Smile (V75-6). Det är en segervan fyraåring som efter tre raka fullträffar senast kom i mål som sjua.

– Vi provade barfota runt om och då valde jag att ta bort knäkapporna på honom, för jag trodde inte att han skulle gå sig något på knäna utan skor. Men det gjorde han. Han slog sig på ena framknät, så hela första varvet försökte han ställa om steget för att undvika att slå sig. Det tog tid innan han fick till sliten men jag körde faktiskt 1.10,5 sista varvet med honom.

Den här gången blir det skor på hovarna men eventuellt kommer Linderoth att prova en annan växel.

– Det är inte helt omöjligt att jag testar urryckare på honom. Jag har testat att rycka det hemma. Första gången skentravade han på ett sådant där härligt sätt, han fick ett sådant jäkla steg! Andra gången hade han lärt sig det, så han är trygg i det.

Det är första gången över kort distans för Money Smile och med bakspår är det ingen enkel sak att vara först över mållinjen.

– Han kommer utvecklas mycket av att få ett 1 600-meterslopp i kroppen, det är jag ganska säker på, och skulle det studsa rätt i loppet är jag inte förvånad om han är bland de tre. Men det är väldigt lätt att komma bort också från det där läget.

OLA JOHANSSON/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.