Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransman klar för Paralympiatravet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Jon Walter Pedersen har gjort klart med en fransman till paralympiatravet. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

I går vann han grupp II-lopp på Vincennes. I dag blev femårige Gelati Cut klar för Paralympiatravet den 8 maj.
– Jag kontaktade kretsen kring hästen i dag och de tackade ja på direkten, sade Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i dagens TV12-sändning.

Publicerad:

Den 10 april avgörs det första försöket till Paralympiatravet på Jägersro. Det fortsätter sedan med Bergsåker (17 april), Halmstad (24 april) och Örebro (1 maj). Vinnarna får finalbiljetter till den 8 maj och sedan är även fjolårsvinnaren Elian Web garanterad en plats. Därefter har Jon Walter Pedersen fem wildcards att dela ut. Och det första gick alltså till Gelati Cut (e. Coktail Jet). Detta efter att hästen segrat under gårdagen i grupp II-loppet Prix Robert Auvray på Vincennes. Tränar gör Romain Christian Larue.

– Det brukar vara svårt att få franska hingstar till paralympiatravet och jag tror inte vi får se Gelati Cut som sexåring här i Sverige. Så jag tar chansen redan nu, sade Pedersen i TV12.

Gelati Cut har ordnat två raka grupp II-vinster, då han även segrade i Prix Ovide Moulinet den 7 februari. Sammanlagt har femåringen tagit åtta segrar och tjänat 475.420 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.