Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyrkrafs bästa chansen av Jens fyra

Foto: null
Jens Eriksson hoppas att få jubla efter söndagens GS75-tävlingar i Boden.

Fyra hästar i fin form. Jens Eriksson far till Boden med förhoppningar. En spännande söndag stundar för Skellefteåtränaren som håller stabila kallblodet Fyrkrafs som sin bästa chans.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Det var ingen överdrivet svårfunnen rad när Umåker senast avgjorde GS75. Utdelningen för fem rätt uteblev vilket resulterar i jackpot när vi den här söndagen ska bege oss ytterligare norrut, mot Bodentravet. 

Från Skellefteå kommer Jens Eriksson med fullastad transport. Fyra formstarka hästar som alla är intressanta i jakten på potten. 

Vi börjar genomgången med sexåriga kallblodet 6 Fyrkrafs (GS75-5) som hade en verklig formtopp vid den här tiden förra året och då plockade fyra raka segrar. Senast återvände valacken till vinnarcirkeln efter att anfört från start till mål när V75 kördes på Umåker. 

– Fyrkrafs var jättefin senast när han gick i ledningen för Mats Djuse. Hästen blev lite ensam där framme och tog väl inte i in på upploppet, men när kusken fick vara på honom lite så kom han på sig själv igen. Här står vi väl lite sämre till än senast, med fyrtio meters tillägg och fältet ska rundas, men det är samtidigt ett litet fält, säger Jens Eriksson.

Hästen tävlade väldigt starkt för ett år sedan, är formen där igen nu?

 – Ja, han var riktigt fin där förra vinter, men tjänade väl kanske lite väl mycket pengar utan att behöva gå några snabbare tider vilket gjorde att hästen gick upp både en och två klasser. Då blev det svårare under sommaren att hänga med, men nu har han börjat växa in i klassen, särskilt nu under vintern när det går lite långsammare i loppen. Jag tycker att han ska räknas med chans här.

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Fyrkrafs och Jens Eriksson. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Senaste galoppen utan egen förskyllan 

Kallblod är även 4 Mötje Meir (GS75-2). Stoet är dock ännu utan seger på sina tretton starter hittills. Men hästen har visat fin form, mellan galopperna. Som senast exempelvis, när hon återkom starkt som femma, inte långt från toppstriden. 

– Hon skötte sig kalasbra senast, det har ju inte alltid varit så, hon har annars strulat mycket och galopperat en del. Men senast var det inte av egen förskyllan, utan det var jag som svarade sent när en konkurrent galopperade framför och som sedan krokade in i oss. Det var en riktigt bra prestation efter galoppen, hon var nästan i kapp dem och känns väldigt fin för dagen, framför allt det att hon skötte sig, så det har kanske börjat lossna lite för henne. 

Kan det rentav av vara en skrällchans i loppet? 

– Nu står vi väl kanske tjugo meter fel in i loppet och möter hästar på tillägg som har uppåt 150 000 kronor på kontot, så skrällchans kanske vi kan kalla det om något. Det är väl ingen riktig chans så där men kanske kan hon nypa en plats.

Foto: SOPHIE NYBLOM
Brida efter en seger i Boden i juli 2022. Foto: SOPHIE NYBLOM

För 13 Brida (GS75-4) blir det andra starten på GS75 inom en vecka. Förra söndagen slutade hon trea på Umåker efter en fin avslutning i spåren. Gången före blev det seger just i Boden. Åttaåringen är inne i en bra period

– Brida var riktigt fin senast och har väl gått jättebra i sina tre, fyra senaste starter nu. Allt har funkat fint i träningen efteråt också. Nu är det springspår på tillägg och då är det väl risk det kan bli ett ”häxläge” och att man blir fast där ute i spåren. Men skulle hon få en fin resa i ryggar och fungerar på det sätt som hon gjort på sistone, så tror jag hon har chans. Formen är som sagt jättefin, det är mer läget som är litet byngligt. Hon blir ju av med biken nu, som hon gått bra med, men hon funkar fint med vanlig vagn också, så det är ingen fara.

Sist ut är 9 Utter Southwind (GS75-7) som senast vann efter att tidigt kört sig till ledningen. 

– Han gick en bra rush vid segern senast, vi lämnade andra, tredje par ytter då och övertog ledningen efter cirka 600 meter och hästen gick stabilt in i mål, han kändes jättefin. Nu fick vi ett bakspår vilket inte är ett plus för den här hästen. Vi får hoppas vi kommer fram i den främre träffen, han vill gärna vara med där framme för att gå som bäst. Hästen har visat bra form, så helt borta är han väl inte, även om det mer är ett platsbud här. 

Så, vem ur kvartetten tycker du är det hetaste budet? 

– Det är väl Fyrkrafs som känns hetast, även Brida ska räknas, men med ett plus för Fyrkrafs, avslutar Jens Eriksson.

DANIEL U OLSSON/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.