Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glimma Blixten kan vinna STL-final på Solvalla

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Glimma Blixten, här med Jörgen Sjunnesson i sulkyn. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Efter att veterinären åtgärdade ett fel i ryggen har han gått från klarhet till klarhet. På lördag kan Glimma Blixten ta hem en STL-final på Solvalla.
– Det skulle vara det största jag har varit med om, säger hästens tränare Sven-Erik Andersson.

Av: Kanal 75
Publicerad:

För ett år sedan hade Glimma Blixten (V75-2) en bedrövlig resultatrad. Hästen galopperade i parti och minut och fungerade inte alls. Men så hände något och nu är sexåringen i sitt livs form.

– I somras kollade veterinären upp honom ordentligt och hittade ett fel i ryggen på honom. Exakt vad det var vet jag inte men hästen fick en injektion och fick sedan vila i två månader. Efter det har han inte haft några problem, berättar Sven-Erik Andersson.

Den 76-årige B-tränaren är bosatt i skånska Sibbhult och har hållit på med travhästar i många år. Men någon som Glimma Blixten har han aldrig tidigare haft. De sju senaste starterna har renderat tre segrar, den senaste i V75 och Svenska Travligan, STL, på Jägersro.

– Han har gått jättebra. Det är ofattbart, säger Andersson.

Brodd och lång resa inget som oroar

Glimma Blixten startade i V75 även näst senast. Då satt han fast med sparade krafter som fyra. Senast fick han fritt spurtutrymme från andra par utvändigt och avgjorde enkelt över upploppet.

– I träningen känns han precis som innan och han ska gå utrustad precis som tidigare. Bortsett från att det kanske blir brodd i skorna för första gången i lopp. Men vi har blankis på vägarna här hemma och han tränar med brodd så det ska inte vara något problem.

Att hästen ska ut på en lång resa och övernatta för första gången är inte heller något som oroar Sven-Erik Andersson.

– Han är lugn och fin och står alltid still på transporten. Visst är det långt och han får stå många timmar men han åker till Södertälje fredag och övernattar där.

”Tror på min häst”

Oscar Ginman har kört Glimma Blixten många gånger och känner hästen väl. Nu ska han lotsa honom från spår sex bakom startbilens vingar.

– Mika Forss kör ofta offensivt och jag tror att han tar ledningen med Power Blaster från spår fem. Då kanske vi kan komma ner i andra-tredje par utvändigt med lite tur, funderar Andersson.

Trots alla starka prestationer har inte spelarkollektivet riktigt tagit till sig Glimma Blixten. Vid segern senast gav han 28 gånger insatsen som vinnare och slår han till igen kommer V75-utdelningen skjuta i höjden.

Det kanske är för vågat att säga att han ska slåss om segern, det riskerar man bara att få äta upp, men jag är nöjd med honom och tror på min häst. Är han med på upploppet vet jag inte om någon slår av honom.

Ola Johansson, Kanal 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.