Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Golden Tricks glänste

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Tredje gången gillt på svensk mark för Golden Tricks som tog ner ledaren Dontlooseallmoney sista biten i Fyraåringseliten för ston. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter två besvikelser på svensk mark visade Golden Tricks klassen i Fyraåringseliten för ston. Örjan Kihlström tog dödens med dryga varvet kvar och sista biten plockade Golden Tricks ned tappre ledaren Dontlooseallmoney.

Publicerad:

Golden Tricks (e. Trixton) kom med goda vitsord från USA, men levde inte upp till förväntningarna i sina två första starter på svensk mark. Lagom till Fyraåringseliten för ston hade tränaren Daniel Redén emellertid hittat rätt nycklar på jänkaren.
– Det var skönt att hon fick visa hur bra hon är och att hon fungerade fullt ut i dag, sa Örjan Kihlström i segerintervjun.

I en stökig inledning med galopper för flera hästar, däribland favoriten Sashay My Way, drog Dontlooseallmoney med Jim Oscarsson iväg i spets med 1.08,2 klockat första 500 meterna. Kihlström visste vad han hade i tömmarna och tog dödens med Golden Tricks, som fick Tonique med sig i rygg. 

Andra femhundringen kunde ledaren dämpa tempot något och det skulle stå mellan de två täthästarna. Tappra Dontlooseallmoney försvarade sig helhjärtat in i mål, men barfotadansande Golden Tricks avgjorde på klasshästens vis och vann säkert på 1.11,0a/1640 meter.
– Hon gick riktigt bra och gjorde ett rejält lopp med utvändigt om ledaren sista 1100 meterna, sa Kihlström efter segern som var värd 300.000 kronor.

Dontlooseallmoney kom i mål på samma tid som vinnaren och Tonique med Åke Lindblom fullföljde klart godkänt som trea på 1.11,1a.

Golden Tricks tävlade för Åke Svanstedt i USA och noterades för rekordet 1.08,6a/1609 meter vid sin andraplats i Bluegrass på The Red Mile. Bland hennes största meriter sedan tidigare märks en seger i Hudson Filly Trot och en fjärdeplats i Kentucky Futurity för ston. Dagens seger i Fyraåringseliten var värd 300.000 kronor och stoet har nu tjänat drygt 2,8 miljoner kronor på sina 30 starter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.