Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop gästar Östersund med tre hästar

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Björn Goop kör elva lopp i Östersund. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Björn Goop gästar inte Östersund så ofta.
Men på lördag har han full arbetsdag på den jämtländska banan.
– Det hör nog inte till vanligheterna att jag kör i Östersund i januari, säger Goop.

Publicerad:

Östersund arrangerar V75-omgången på lördag och Björn Goop kommer upp med tre hästar från stallet. Shapes i silverdivisionen samt Queen och Nymke Brigadoon i Diamantstoet.

Det blir fullt upp för Goop som är flitigt uppsatt under dagen och kör elva av de tolv loppen.

– Jag tycker att det är kul att kunna hjälpa till och bli uppskattad. Det har jag alltid tyckt. Jag kör allt mindre åt andra men på lördag blev det verkligen en full arbetsdag. Det är bara att hoppas på bra väder också, säger Björn Goop.

Så här säger han om sina egna hästar efter att listorna precis släppts.

Queen fick ett tufft lopp i dödens senast. Det var inte så mycket att säga om det. Hon öppnade bra från spår fem på Axevalla så spåret ska nog gå bra. Jag tycker att hon har rätt bra form, men jag har inte hunnit titta på motståndet.

Nymke Brigadoon har rätt bra form. Hon gjorde ett bra lopp senast och hade inte helt fritt. Hon kom i mål med krafter kvar. Nu blev ju inte utgångsläget så bra med bakspår på tillägg.

Shapes behövde ett lopp inför silverfinalen så då passade det bra att gå ut här. Han har visat bra form i de fyra senaste loppen. Han kändes riktigt fin senast vid segern och gången innan satt vi lite fast i Sylvesterloppet. Det blev bra med spår fem och formen känns som sagt fortsatt fin. Mina hästar är också vana att resa så att åka till Östersund är inga problem.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.