Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop mot Elitloppet med Extreme?

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Extreme slog igenom rejält i slutet av fjolåret och kommer i år att köras i loppen av Björn Goop. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Danske topphästen Extreme gör årsdebut på Åby nu på torsdag och kommer att köras av Björn Goop. Så blir det även längre fram då ägarna kontrakterat Goop inför kommande större uppgifter.

Publicerad:

Björn Goop ser inte ut att ha någon egentränad häst som för dagen är aktuell för Elitloppet. Men det finns bra chans att han får hjälpa Danmark till en framskjuten placering sista söndagen i maj. 

Fjolårets komet Extreme (e. Chocolatier) är hästen i fråga. Han tränas av Steen Juul och slog igenom rejält i oktober förra året med seger i Europeiskt Femåringspris, där han besegrade Don Fanucci Zet och Aetos Kronos. Den danske derbyvinnaren segrade bland annat också i C.L. Müllers Memorial och summerade 2021 med 8 segrar på 13 starter och nästan 1,2 miljoner danska kronor.

På torsdag gör Extreme årsdebut i Mars-Eliten på Åbytravet, där han ställs mot Blues d'Ourville, Guzz Mearas, Harran Boko, Kuyt F.Boko och Monark Newmen. Det handlar om 2140 meter med bilstart och 50.000 kronor i förstapris. Det här loppet är förhoppningsvis bara starten på ett väldigt intressant år för sexårige Extreme. Det är ägarna som bestämt sig för att kontraktera Björn Goop som kusk.

– Vi har gjort ett avtal med Björn Goop om att köra Extreme men hästen blir kvar i träning hos Steen Juul, säger Peter Wilhelmsen i Stall Cosmopolitan till travservice.dk.

Steen Juul har fått information om den nya given.

– Det är ägarnas val och jag respekterar det. Extreme verkar i fin författning och planen är att han efter Åbystarten ska ut i Liga-finalen i Ålborg i mitten av april. Copenhagen Cup står också med på listan, säger Steen Juul till travservice.dk.

Det är sedan ingen hemlighet att kretsen kring Extreme gärna vill ha en inbjudan till Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.