Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Imhatra Am ute efter revansch

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Imhatra Am. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Senast var hon på linje med vinnaren Glamorous Rain i Breeders Crown.
Imhatra Am är på riktig uppgång bland den treåriga stoeliten och Stefan Melander lämnar positiva besked inför onsdagens start på V86.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Den här veckan delas V86 mellan Solvalla och Bjerke i Norge. På den svenska huvudstadsbanan är det treåringarna som hamnar i fokus, då Kriterierevanschen och Oaksrevanschen ska avgöras. Ett hett kort i det senare loppet är Stefan Melander-tränade Imhatra Am.

Efter att ha inlett sin karriär hos Marcus Melander i USA har hon nu gjort sex starter hos ”Tarzan” och redan hunnit göra sig ett namn. Senast i finalen av Breeders Crown i Eskilstuna där hon spurtade vasst och blev trea. Inte stort slagen av vinnaren Glamorous Rain.

– Hon känns jättebra och är i riktigt bra form. Hon gick väldigt bra i Eskilstuna. Gången före blev hon ju lite generad i början och galopperade men kom tillbaka starkt. Det finns inget att klaga på med henne i varje fall. Allt är bara bra, säger Stefan Melander.

Det är tveklöst blått blod som flyter i ådrorna på Imhatra Am. Pappa är fenomenet Muscle Hill och mamma heter Tamla Celeber som är ett av våra bästa ston någonsin och som sprang in över åtta miljoner kronor under sin tävlingskarriär.

– Jag tror det blir en bra häst det här. Vi får se nu hur fortsättningen blir. Det kanske blir så att vi går ut i E3-revanschen med henne också, men vi tävlar på med det här loppet först i alla fall.

Hon måste vara riktigt spännande inför nästa säsong?

– Det är klart att hon måste utveckla sig lite till för att verkligen bli på topp, men hon är bra redan nu. Stammen på henne är topp-topp, det är verkligen första klass. Hon kan allting, Marcus skolade henne bra borta i USA och hon verkar stå distansen bra också. Hon ”räknar inte stegen” som många hästar gör när de kommer från USA. Vissa verkar tro att loppen är över när de sprungit 1600 meter, men den här är riktigt förnuftig.

Det blev ett perfekt läge bakom bilen nu.

– Spåret är bra och hon kan nog öppna en bit, men det där får Mats Djuse sköta. Det är i varje fall ingen panik, hon får en bra position och klarar det mesta.

Melander har ytterligare en häst till start i Oaksrevanschen. Swept Wing som inte har samma summor på kontot ännu, men som visat framhovarna under säsongen. För tre starter sedan kom första segern i karriären.

– Faktum är att hon är ganska bra den här märren. Det är en fin häst som också blir bättre. Hon satt fast för två starter sedan och senast avslutade hon vasst. Det var fina papper. Nu slår hon väl inte Imhatra Am i det här loppet men det är bra smygläge och hon kan vara ett platsspel här.

Solvallatränaren tar ut ytterligare en häst på V86. Det handlar om fyraåriga stoet Low Visibility som påträffas i startlistan till den fjärde avdelningen. En fint stammad sort (helsyster till bland andra Friction och Rotate) som hittills inte gjort något större väsen av sig. Hon är ännu segerlös på tretton försök.

– Low Visibility får nog svårt att vinna. Hon känns inte som något för spelarna den här gången. Jag vet inte riktigt vad det var med henne senast men det kan ha varit så att hon bara hade en dålig dag då. Hon har väl varit lite av en besvikelse med tanke på stammen, men jag tycker hon såg ut att vara på gång näst senast i alla fall så vi får se nu. Hon får starta på ett tag så får vi se framöver om vi fortsätter eller om hon får bli fölsto. Kan hon vara fyra, femma här har hon gjort det bra.

 Daniel U Olsson – Kanal 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.