Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inför GS75: "Aldrig känt honom så fin"

Foto: TR BILD
Bo C. år 2021. Foto: TR BILD

Kapable Bo C. är en vinnare igen i ny regi.
På söndag när GS75 avgörs på Färjestad gör han det som favorit.
- Det är en underbar häst och uppgiften ser passande ut, säger tränaren Natacha Hammer.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Kapable Bo C. har hunnit bli nio år och de senaste åren har han haft en hel del problem. Annat var det när han var fyra år och slutade tvåa i ett kval till Svenskt Travderby och vann tre lopp på V75. Som sexåring valde ägaren Bo Nilsson att skicka sin häst till Frankrike och stortränaren Jean Michel Bazire. Resultaten lät inte vänta på sig och på sex starter vann Bo C. tre lopp och sprang in nästan en halv miljon kronor.

Efter sejouren i Frankrike har karriären gått lite upp och ner och numera finns hästen hos Natacha Hammer som sysslat med hästar hela livet.

– Jag började med att rida och har inte sysslat med trav så länge. Det är väl de senaste fyra, fem åren som det blivit trav för min del. Jag hjälpte Fredrik Pedersen när han var tränare och red hans hästar en del. Jag provade även att köra och det var så jag fastnade och nu är det trav för hela slanten. Jag har även ridit ett trettiotal montélopp, tyvärr utan framgång ännu. Jag jobbar halvtid hos min sambo som driver ett jordbruk och sedan har vi två barn så det finns att göra, berättar Natacha Hammer.

Kontakten med ägaren till Bo C., Bo Nilsson skedde av en slump. 

– Jag skulle handla foder och jag hade med min tvåårige som som sprang rakt i famnen på Bosse och vi började prata och det kom sig så att jag började hjälpa honom och på den vägen är det. Nu har han tre hästar hos mig och det är jag väldigt glad över.

Gillar dressyrträning

Samtalet går in på Bo C. som Natacha pratar sig varm om. 

– Jag har haft hästen sedan maj månad och det är en häst med väldigt mycket karaktär. Han är fantastisk att hålla på med och jag hoppas och tror att detta är början till något roligt för oss alla.

Bo C. har haft sina problem. På söndag när GS75 avgörs på Färjestad gör han bara sin fjärde start för året.

– Han åkte på en ligamentskada i sin sista start i Frankrike. Han klev upp i vagnen på hästen framför och gjorde sig illa och det har aldrig blivit riktigt bra förrän nu på slutet. Han har blivit behandlad och sedan får han massage mellan loppen och sedan så rider jag honom mycket i dressyr och det gillar han. Det är sällan han har en sulky bakom sig i träningen. Peppar peppar verkar han hålla och han känns väldigt fin. Han borde bara bli bättre och bättre ju fler lopp han får i kroppen.

Hur nöjd var du efter segerloppet senast? 

– Oerhört glad och stolt och så kul för hästen. Han vann väldigt lätt och hade gott om krafter kvar. Kim Eriksson som körde och har gjort det en hel del i hans karriär sa att han aldrig känt Bo C. så fin någon gång. 

Hur har han tagit loppet? 

– Bra, han känns jättefin, mjuk, smidig och är piggare än någonsin. 

Hur höga är dina förväntningar på söndag? 

– Jag tycker att loppet ser passande ut och jag tror och hoppas att han är med och slåss om segern.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.