Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inför V86: En duo sticker ut i Sandras kvintett

Foto: SOPHIE NYBLOM
Sandra Eriksson. Foto: SOPHIE NYBLOM

Sandra Eriksson drar till Solänget på onsdag med fem hästar på V86.
– Jag är nöjd med alla och har mest feeling för B.Sacamano och Global Bam Bautin, säger Bodentränaren.

Av: Kanal 75
Publicerad:

STL Sommartrav drar vidare och den här onsdagen är det Solänget, beläget strax utanför Örnsköldsvik, som är värd för V86. Med tilltagna prispengar är det flera tränare i norra delen av landet som tävlar flitigt och en av dem är Sandra Eriksson.

– Det är jättebra att det tävlas mer lite uppåt landet och då gäller det att passa på, semester får vi ta lite senare. Vi har drygt 40 mil till Solänget och håller man till i Boden så är det inte jättelångt, säger Sandra Eriksson.

En kvintett har hon med sig och gemensamt är att alla kommer med full form.

– Jag är nöjd med alla hästar vi har med oss. Bäst feeling har jag för B.Sacamano och Global Bam Bautin.

Först ut är ovan nämnde 6 B.Sacamano (V86-1) som är jämnheten själv.

– Ja, han är säker och gör alltid bra lopp. Jag tycker att det är en jättefin häst som gillar att starta ganska tätt, han var godkänd näst senast i Östersund, men det där lilla extra saknades och då hade det gått nästan fyra veckor mellan loppen. Senast var det bättre tryck i honom igen och nu är det ungefär samma tidsintervall och det ser jag som positivt. Spåret passar honom bra och nu får han tävla i en amerikansk vagn och klaffar det med positionerna så tycker jag att han ska räknas.

I V86-5 startar 9 Grit Brodda som slutade oplacerad senast.

– Det blev helt fel. Vi satt långt bak och det var inget tempo på loppet och det glömmer vi. Hästen känns fortsatt fin i träningen och formen är fin. Nu är det lite bättre förutsättningar och hon är ganska snabb från start. Det är ett tufft lopp och vi måste ha mycket tur. Jag tror på en bra prestation så får vi se hur långt det räcker, det ser ut att vara ett jämnt lopp.

Foto: SOPHIE NYBLOM
Sandra Eriksson tror att det behövs mycket tur om Grit Brodda (bilden) ska sätta nosen först. Foto: SOPHIE NYBLOM

Utvecklas hela tiden

I den sjunde avdelningen har stallet två hästar och Sandra Eriksson kör själv 10 Kiwi Sisu.

– Jag gör det för att han är lite speciell. Han ska ha sina rutiner och jag känner honom väl och tycker att det går åt rätt håll, men helt pålitlig är han inte ännu. Läget är jobbigt då han är startsnabb och gillar att vara med där framme och jag tror det blir tufft för honom att nå en framskjuten placering.

– Då är jag mer optimist med 9 Global Bam Bautin som har gjort tre starter för mig och varit bra varje gång. Han utvecklas hela tiden och senast visade han fin moral och kämpade starkt som tvåa. Han känns fin i träningen och klaffar det ska han ses med chans. Han kommer att tävla i en amerikansk vagn igen nu när det är autostart och det gick bra näst senast.

Byter huvudlag

Avslutningsvis startar 2 King of Djazz i V86-8 som har passande förutsättningar.

– Ja, det går inte att klaga på. Senast valde jag att köra med ett blinkers-huvudlag och han öppnade vasst, vilket var meningen, men såg inte hästarna utvändigt och borde ha varit lite närmare konkurrenterna till slut för att jag skulle varit helt nöjd. Nu kommer jag att ändra huvudlag till ett helstängt med hål i. King of Djazz är snabb från start, men det finns ett par konkurrenter utvändigt som är riktigt snabba, bland annat Mizai och jag tror det blir svårt att ta ledningen. Vi bör få ett bra lopp och jag hoppas vi kan vara med där framme.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.