Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart för Express Gaxes lopp

Express Gaxe och Gunnar Axelryd. Foto: TR BILD

Förutom dubbla E3-finaler med en miljon kronor till vinnaren körs även anrika Express Gaxes lopp på Örebrotravet under lördagen.

Publicerad:

Loppet med 150.000 kronor i förstapris har körts sedan 1996 för att hedra Örebrotravets genom tiderna bästa häst.

För Gunnar Axelryd vann Express Gaxe bland annat Svenskt Travderby, Kungapokalen, Svenskt Mästerskap, Oslo Grand Prix och Åby Stora Pris.

Totalt blev det 2,6 miljoner kronor insprunget för hingsten född 1973. 54 segrar blev det totalt på 93 starter.

Frågan är då vem som hedrar Express Gaxe? Hemmalaget ställer upp med Lucifer Lane, tränad av Thomas L Nilsson

Från perfekt utgångsläge ser däremot Daniel Redéns Missle Hill ut att bli favorit efter en strålande insats i Gotlandslöpningen.

FAKTA

Express Gaxes lopp 2022

1. Pinto Bob – Robert Bergh
  2. Missle Hill – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
  3. Eddy West – Claes Sjöström
  4. Lucifer Lane – Johan A Nilsson (Thomas L Nilsson)
  5. Nappa Scar – Per Lennartsson
  6. Beartime – Carl Johan Jepson (Helena Edlund)
  7. Brillant Madrik – Dwight Pieters (Kevin Gondet)
  8. Ubiquarian Face – Erik Adielsson (Adrian Kolgjini)
  9. Lawmaker – Mats E Djuse (Hans G Eriksson)
  10. Global Welcome – Ulf Ohlsson (Svante Båth)
  11. Guzz Mearas – Johan Untersteiner

Loppet körs över 2.100 meter autostart.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.