Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kvallopp till Speedrace

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Olle Alsén och M.T.Insider efter en av duons två segrar i Solvallas Speedrace. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Nu är det klart att Gävletravet kommer att köra två kvallopp, där vinnarna i respektive klass får en plats i Speedrace på Solvalla under elitloppshelgen.

Publicerad:

Sedan tidigare har man i Gävle kört en extremsprint får både varmblod och den kalla rasen över 1140 meter. Nu när dessa båda lopp flyttats bakåt till den 29 april finns möjlighet med ett utökat samarbete med Solvalla. Sedan tidigare får som bekant vinnaren av H.K.H. Prins Daniels lopp möjligheten att starta i Elitloppet en dryg vecka senare.

– Det var kul för vår del att Gävle har flyttat de här två loppen, så att vi ges möjlighet att testa något nytt. Jag får på det här sättet också ett bättre underlag när jag ska välja ut de övriga Speedrace-hästarna. Det kan förstås även vara andra än de två vinnarna som sticker ut, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Precis som tidigare avgörs Solvallas Speedrace med tre försök med tre hästar i varje och därefter en final för de tre försöksvinnarna. Distansen är till skillnad mot i Gävle 650 meter och båda raserna får chansen. Det var debut för kallbloden under 2020, där 15-årige Särpefanten vann för Ole Johan Östre. I varmblodsklassen blev det också norskt genom Jefferson Dotcom. Prispengarna kommer enligt Anders Malmrot förmodligen ligga kvar på fjolårets nivå, vilket innebär 100.000 kronor till vinnaren i varma klassen och 80.000 för kallbloden.

I Gävle hoppas man på framgångar redan i kvalloppen på hemmaplan. De har bland annat Olle Alséns sprinterexpert M.T.Insider (två vinster i Speedrace på Solvalla, tvåa i fjol) och pånyttfödde Mino (med i fjol).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.