Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kylin Blom tror på toppchans med förvandlingsnumret

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Fyra segrar på nio starter och två raka tredjeplatser i V75.
LL Labero har hittat nya växlar hos Oskar Kylin Blom och på onsdagen har ekipaget en passande uppgift på Solvalla.
– Som det känns kan jag inte säga att de som spikar gör fel, säger Gävletränaren inför onsdagens V86-omgång.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Förra våren stod LL Labero (e. Jocose) utan seger efter sju lopp. Men Oskar Kylin Blom hade sett något i hästen och i maj flyttade den då femårige valacken till Gävle.

– När jag köpte honom hade jag förhoppningar på att jag skulle hitta lite saker som skulle kunna göra att han tände till. Det har han gjort. Han har utvecklats jättebra hela tiden, kanske lite bättre än vad jag trodde, säger Oskar Kylin Blom.

Nio starter efter flytten har hästen fått segerdefilera fyra gånger och inför onsdagens besök på huvudstadsbanan har han fallit med flaggan i topp i V75 två gånger i rad. Senast höll han starkt som trea i en klass II-final och det är inget snack om att Oskar Kylin Blom tror på sin häst den här gången också från spår tre bakom startbilen.

– Han känns jättefin hemma. Han gör bra lopp varje gång och nu har vi ett väldigt bra läge. Som jag ser det borde han sitta i ledningen i första sväng och det är ett halvvarv kortare än det var senast och näst senast på Romme. Gick han 1.13,5 full väg på Romme tror jag att han kan gå i alla fall samma tid nu över 1 600 meter. Jag ser väldigt positivt på det här loppet. Som det känns kan jag inte säga att de som spikar gör fel.

Att LL Labero den här gången ska tävla i en annan sulky än den han brukar gå i kan vara ytterligare en plusfaktor.

– Jag ska testa den där Multicam-vagnen. Det är en lite tajtare vagn som jag hoppas faller väl ut. Han springer och bryter lite, lite grann och jag skulle vilja få honom lite rakare. Jag tror att den här vagnen kanske gör att han blir rakare av sig själv utan att jag behöver använda sidostängerna.

OLA JOHANSSON – KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.