Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindblom med tre chanser på Solvalla

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Åke Lindbloms startkanon Chapuy gör en intressant start i kväll inom V86 på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Åke Lindblom har med sig en trio hästar när V86 avgörs på Solvalla.
– Det är tre jättefina hästar som alla har bra form och lägen. Jag är supernöjd. säger Örebrotränaren.

Publicerad:

Solvalla bjuder i kväll på högklassig sport med V86 på programmet. Bland de tre hästar som ryms på transporten från Åke Lindblom finns bland annat 3 Chapuy (V86-4). Valacken har lottats till ett tredjespår bakom bilen över kort distans. Givetvis perfekt för en häst som gjort sig känd som en startkatapult.

– Det är bara bra med honom. Hästen fick lite feber inför en tilltänkt start, men var fit for fight ganska snabbt och behövde inte stå över några jobb eller så. Han har gått lugna fina jobb och känns precis som vanligt. I senaste starten hade vi spår sju bakom bilen så jag valde att backa den gången, men han gick ju väldigt bra till slut. Nu är det bättre läge och att han är väldigt snabb ut behöver vi ju inte säga. Vi får prova en bit och det bör vara en bra chans. Jag ändrar inget i utrustningen, utan det blir barfota runt om och helstängt, säger Lindblom.

Tussarna kvar och sparade krafter

Fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie, med fina 300.000 kronor i förstapriser, ryms i omgången. Åke Lindblom har två bidrag. I klassen för treåriga hingstar och valacker (V86-5) känns 10 Power Doc intressant. Han kommer närmast från en uttagning till E3.

– Han har utvecklats och känns väldigt fin inför det här. Vi körde ett lite lättare jobb med hästen i måndags och han kändes mycket bra. Senast gick han med tussarna kvar över mål och hade dessutom lite krafter sparade. Att en treåring har sparat i mål på en 1.13-tid över 2140 meter är inte så dumt. Det är en fantastiskt fin häst det här som jag trott på ända sedan vi köpte honom faktiskt. Jag hade mamman (Ulrika Karsk reds.anm.) också som var en kanonhäst men tyvärr blev skadad. Jag har även haft två tidigare avkommor efter henne som varit bra, men de har varit lite för stora och klumpiga och det här är en helt annan modell, mindre och smidigare.

Vad tror du om Power Docs chanser i loppet?

– Han har en riktigt vass avslutning att tillgå och man vet inte riktigt hur de här loppen blir körda, så det här läget behöver inte vara så tokigt kanske. Det ska bli spännande i alla fall, sedan vet jag inte hur han reagerar på de täta starterna, men han känns fin.

I loppet för fyraåriga hingstar och valacker (V86-8) är 5 Appasso Örebrotränarens kandidat. Han kommer från en säker spetsseger under elitloppshelgen, men stöter nu på tufft motstånd. Tränaren vill ändå inte avskriva hästen helt från segerdiskussionen.

– Han vann senast ett lärlingslopp på Solvalla lätt och hade krafter kvar på V75 gången före. Han ska vara i lika fin form nu tycker jag. Hästen har lärt sig att öppna väldigt fort, är travsäker, lättplacerad och under utveckling. Vi får köra till och hitta en bra position, om det nu inte blir ledningen, det är svårt att låsa sig vid någon taktik så här på förhand. Det är hårt emot, men jag tycker att hästen är så pass bra att han ändå ska ha viss chans här. Appasso går med framskor den här gången, men det ska inte påverka något särskilt.

DANIEL U OLSSON

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.