Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Linderoth till 1.000

Foto: TR BILD
Per Linderoth efter segern med Emperor Mearas. Foto: TR BILD

På Ovalla i dag hände det – Per Linderoth tog sin 1000:e kuskseger!
– Det här känns inombords, berättade jubilaren.

Publicerad:

Tillsammans med Malin Löfgren-tränade Emperor Mearas (e. Love You) tog Per Linderoth över ledningen två varv från mål och vann sedan knappt men säkert på 1.19,1/2100 meter till oddset 3,34. Det blev också segergest över mållinjen.

– Jag har vetat om det här en tid, att det närmade sig 1000 segrar. Redan när jag tog min 500:e seger med Ariel Boko kändes det som ett rimligt mål att sätta upp 1000 vinster. Jag har ändå haft svårt att se mig själv i 1000-klubbsskaran, men nu är jag där. Jag blir lite sentimental av att tänka tillbaka på alla hästar jag kört och människorna bakom dessa, fortsatte Linderoth.

Det tog Linderoth nästan 22 år att komma upp i 1.000 vinster. Den första tog han hemma i Östersund den 25 september 1998 med Järnsaxa.

– Det var mitt första lopp och jag tyckte att jag prickade bra från springspåret. Men det var 15 meter till linjen när starten gick, man vara lite ung och grön på den tiden.

 

Per Linderoths största segrar:

Stochampionatet (Blended Scotch)

Grosser Preis Von Deutchland (Cruzado dela Noche)

Copenhagen Cup (Cruzado dela Noche)

Jämtlands Stora Pris (Västerbo Highflyer)

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS