Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Margareta-lopp i kväll – och ytterligare fem år

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Margareta Wallenius-Kleberg i prisutdelning efter ett av de hittills 76 körda loppen i Margaretas Tidiga Unghästserie, som nu fortsätter minst fem år till. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Efter kvällens V86-tävlingar på Solvalla kommer hela 80 lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie ha genomförts. Nu är det också klart att succéupplägget får en fortsättning på minst fem år till.

Publicerad:

Det är Menhammar Stuteri, Svensk Travsport och Solvalla som kommit överens om att förlänga samarbetet.

– Idén kom ju i samband med att jag fyllde 80 år. Jag hade haft så roligt med travet och ville gärna ge något tillbaka, både till travsporten och till Solvalla. Men det blev bättre än vad jag vågat hoppas på. Och det känns spännande med fem nya år, jag hoppas på förlängning även efter det, säger initiativtagaren Margareta Wallenius-Kleberg till Solvallas hemsida.

Inför kvällens fyra Margareta-lopp på Solvalla har det körts 76 lopp och delats ut över 46 miljoner kronor.

– Det är ju fantastiskt! Tanken var att serien skulle vara utan insatser från hästägarna, helt enkelt ett tillskott och det är jag väldigt glad för att vi lyckats med, fortsätter Wallenius-Kleberg.

Solvallas sportchef Anders Malmrot hyllar också samarbetet och är glad att det hela nu fortsätter minst fem år till.

– Responsen från de aktiva har varit odelat positiv. Engagemanget är stort och flera hör av sig redan under hösten och funderar när och i vilka klasser som respektive omgång i Margaretas Tidiga Unghästserie körs.

Det kan bli aktuellt med små förändringar.

– Jag kommer prata med ett antal tränare i höst. Klassindelningen har fungerat fint hittills, men det kanske kan gå att skruva ytterligare för optimalt resultat, fortsätter Malmrot.

Från Svensk Travsport finns inte heller några tveksamheter angående Margaretas Tidiga Unghästserie.

– Vi har bara positiva erfarenheter. Även om serien avgörs på Solvalla så har prispengarna fördelats till hästar och hästägare från hela landet. Vi är mycket glada att det bli ytterligare fem år, säger ST:s vice VD Ulf Hörnberg.

I kväll står fyra Margareta-lopp på programmet, samtliga som vanligt med ett förstapris på 300.000 kronor och öppna för tre- och fyraåringar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.