Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Midnattstrav både på Dannero och i Skellefteå

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Selmer I.H. ska uner lördagskvällen försöka vinna Misommarkransen i Skellefteå. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Traditionsenligt bjuds det den här veckan på dubbla möjligheter till midnattstrav – både på Dannero och i Skellefteå. Flera topphästar finns i startlistorna.

Publicerad:

Dannero är först ut på torsdag och i år har man återupplivat High Coast Midnight Race med två försök och en final under samma kväll. Förstapriset i finalen är 100.000 kronor och Lars Wikström-tränade Huddlestone ser ut att ha en lämplig uppgift för Henrik Svensson. I Midnattspokalen för varmblod (lopp 5, V64-2) möts bland andra Van Gogh Z.S och Algot Zonett medan B.W.Rune ska ha en vettig möjlighet att ta hem kallblodens klass (lopp 7, V64-4). Ett klass II-försök (lopp 9, V64-6) avgjörs också innan tävlingskvällen avslutas runt 23.40.

I Skellefteå på lördag håller man på fram till cirka 23.30 och kvällen avslutas med kanske det bästa loppet – Midsommarkransen för högsta klassen över 3140 meter på varmblodssidan. Kända herrar som Selmer I.H. och Global Adventure tillhör de med bäst segerchans här och förstapriset är 150.000 kronor. Kransar delas det även ut till vinnarna i stoklassen (Diamantstoet) och bland kallbloden. Här handlar det om 110.000 kronor i förstapris. Bland annat får vi se Anders Wallin-tränade Ulvsåsen igen.

I femåringarnas midsommarkrans plockar Daniel Wäjersten ut sin E3-vinnare Global Badman, som bland möter stallkamraten King Cole.

Här finns de preliminära startlistorna.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.