Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordströms treåring överlägsen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Per Nordström, Önas Prince och Licca Frohm. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Pang till ledningen – sen var Önas Prince aldrig nära att förlora Premio Going Kronos. Per Nordströms treåring tog karriärens hittills strösta seger på Jägerso.

Publicerad:

Önas Prince (e. Chocolatier) var inget utropstecken i värmningen, men det spelade ingen roll. När startbilen släppte fältet visste hingsten vad som gällde. Per Nordström satt i ledningen omgående och väl väl fick han Bolero Gar och Jorma Kontio på utsidan. Efter en inledande kilometer på 1.11,7 hade Önas Prince gott om krafter kvar inför avslutningen. Då växte bara avståndet ner till konkurrenterna som fick göra upp om andrapriset. Önas Prince vann lekande lätt på 1.11,4a/1640 meter. Förstapriset i treåringsloppet var hela 700 000 kronor. 

– Svårt att säga hur mycket det var kvar i dag, han borrar alltid ned sig i träning när häst kommer upp utvändigt.

Många var skeptiska till honom och även jag ansåg att intrycket i provstarten var tveksamt, varför uppfattade vi det så?
– Han gick omkull som tvååring i hagen och blev akut halt. Vi röntgade honom utan att hitta något men till slut så hittade vi felet: En rejäl muskelbristning på vänster sida i bogen. Den läkte ihop men har förkortat muskulaturen något där vilket gör att han inte ser hundraprocentigt rytmisk ut när han joggar i lugna tempon. Det är så han är, åtminstone nu.

Han springer också med en slaggjord, varför? Incident? Energiknippe?
– En ruggig överskottsenergi, det bara kryper i kroppen på honom! På så sätt är han lik Nimbus C.D. som jag också hade. De är inte elaka alls men ibland blir det väl mycket energi och det gäller att använda den på rätt sätt.

Något som Önas Prince tycks göra mer än väl.

– Han har en väldigt duktig skötare i Angelica Frohm som lägger mycket tid på honom. Det är en hel del skrittande och långsamma turer, så mestadels jobbas han lugnt men det finns rejält tryck i honom.

Hur bra är han?
 – En värstinghäst som kan gå upp i högsta eliten, han har skallen, startsnabbheten och en ruggig styrka som kommer från mammans blod.

Per Nordström har onekligen en trevlig sits inför Kriteriet: Revelation vann Svensk Uppfödningslöpning i fjol och nu Önas Prince segertåg.

 – Lång väg dit, men visst är det så att jag har två ruggiga hästar som båda matchas för fullt mot det loppet. Det vore härligt om båda kunde ta sig till final. Det är fantastiska hästar båda två där Önas är den startsnabba av dem och Revelation en ruggig avslutare som aldrig lägger bort krafter under loppets gång.

Det var karriärens sjätte seger och den tredje raka. 

Bakom vinnaren spurtade Kuyt F.Boko in som tvåa tillsammans med Robin Bakker. Tre blev Boltigeur Erre med Giampaolo Minucci.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.