Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos aviserar spännande ändringar inför V86

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Timo Nurmos har fyra hästar till start på V86 den 14 september. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Han leder tränarligan överlägset på Solvalla och har ständigt en segerprocent runt 30 procent.
I onsdagens V86 selar Timo Nurmos ut fyra hästar på miljonspelet – och gör intressanta ändringar i balans och utrustning på ett par av dem.
– Nu blir det eventuellt barfota runt om och jänkarvagn för första gången. Jag hoppas och tror att det ska ge bra effekt, säger Nurmos om en av hästarna.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Finländaren toppar Solvallas championliga med 59 tränarsegrar i år. En överlägsen ledning före tvåan Mattias Djuse som har 26 segrar och Daniel Redén på 25 segrar. 

Under onsdagen kan den skörden späs på ytterligare när V86 delas mellan Bergsåker och Solvalla. Timo Nurmos har fyra hästar till start inom V86 på huvudstadsbanan, och samtliga är mer eller mindre hårt betrodda. Vi lyssnar vad Solvalla-tränaren säger själv och noterar att det är flera spännande ändringar vad det gäller balans och utrustning på flera hästar.

2 Marion Fouty Bon (V86-2) 

– Hon är en fantastisk fin märr som tillhör Stoeliten och nästan aldrig gör ett dåligt lopp. Hon var väldigt bra när hon vann på 1.09,9 i somras och har därefter varit ute mot tuffa konkurrenter. Efter senaste starten fick hon en liten paus efter att ha tävlat på rätt så mycket en tid, och jag lät henne pusta lite. Men sedan har hon tränat på för fullt en längre tid och jag är nöjd med hur hon känns. Hon kommer väl förberedd och läget är perfekt med spår två bakom bilen. Hästen är snabb ut och hennes bästa scenario är att dra i ett stenhårt tempo i ledningen, men så kan man heller inte köra varje gång. Jag ser nu att vi har flera startsnabba hästar runtomkring oss, och att den invändigt om oss är startsnabb så det kan bli svårt att få ledningen. Men jag tycker om den här hästen mycket och håller henne högt och tycker alltid att hon ska räknas när hon startar från bra spår. Vi kör barfota runt om och med jänkarvagn igen. Huvudlaget vill jag vänta med att bestämma för att se hur hon är i värmningen, säger Timo Nurmos.

”Har varit roligt att se hans utveckling”

7 Express Love (V86-4) 

– Det har det varit roligt att se i sommar att han har utvecklats så mycket. Han har tidigare mestadels varit stark men nu har han även fått lite speed i sig. Hästen har mycket bra form och varit duktig vid segrarna och flera andra bra placeringar. Han hade kunnat vinna även senast om han inte hade galopperat halvvarvet kvar då han blev lite generad. Om han travar hela vägen nu tror jag han är långt framme för hästen är som sagt mycket fint i ordning. Han tål att göra lite jobb själv också. Vi gör inga ändringar, barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

3 Lovely Concord (V86-6) 

– Har fått en paus från tävlandet ett tag och haft en träningsperiod. Hästen är på g igen men jag tror att han behöver lopp i kroppen för att hitta toppformen. Han är nämligen rätt så trög i träningen. Men han känns fin och nu har han fått bästa läget på länge. I de senaste starterna har han stått svårt till med tillägg och bakspår i spårtrappa. Eventuellt blir det jänkarvagn för första gången nu. I övrigt inga ändringar, barfota runt om och helstängt huvudlag igen.

Eventuellt första barfota runt om och jänkarvagn

6 Midyat Zaz (V86-6) 

– Hästen är lite speciell och har galopperat i sista kurvan i de två senaste loppen. Jag och kusken tror att han hade vunnit senast utan den galoppen och gången innan i V75 när han ”hoppade” in på upploppet var det heller inte helt tomt. Hästen har annars utvecklats bra men gått rätt så tungt balanserad. Nu ska vi prova att lätta honom en hel del i balansen och eventuellt blir det barfota runt om för första gången. Annars blir det lättare skor. Eventuellt blir det även jänkarvagn för första gången. Det blir spännande att se de här ändringarna och jag hoppas och tror självklart på en bra effekt. Han går med helstängt huvudlag som tidigare och felfri är han säkert långt framme, säger Nurmos.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.