Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny kallblodsserie för unga

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Järvsöfaks. Nu lanserar hans stiftelse en ny loppserie för ungdomar. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Nu lanseras den nya loppserien Järvsöfaks ungdomscup för att främja intresset för kallblodssporten bland unga. Serien består av sex deltävlingar plus final.

Publicerad:

Stiftelsen Järvsöfaks och Wången lanserar nu den nya serien. Syftet är att stärka intresset för kallblodstravaren och ge fler unga chansen att köra lopp. De som får köra ska vara födda mellan 1992-2004 och ha B eller K-licens. De får inte ha proffstränarlicens sedan tidigare.

– Stiftelsen ska främja en hållbar utveckling. Det är därför vi tillsammans med Wången valt att satsa på våra ungdomar i sporten, säger Olof Karlander, ordförande i Stiftelsen Järvsöfaks i ett pressmeddelande

De sex deltävlingarna körs mellan maj och juni. Första deltävlingen körs 7 maj i Gävle och den sista 11 juli i Skellefteå. 

– Wångens uppdrag är att utbilda människor som ska arbeta inom travsporten. Därför vill vi också vara med att skapa förutsättningar för att unga ska få möjlighet att köra fler lopp och sprida kunskap om kallblodsrasen, säger Håkan Karlsson, vd på Wången i pressmeddelandet.

Finalen går på Bollnäs den 30 juli i samband med deras STL-tävlingar. Finalen kommer att köras vartannat år på Bollnäs och vartannat år på Hagmyren.

FAKTA

Deltävlingar, Järvsöfaks Ungdomscup

  • Gävle – 7 maj
  • Årjäng – 14 maj
  • Hagmyren – 4 juni
  • Solänget – 5 juni
  • Romme – 17 juni
  • Skellefteå – 11 juli
ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.