Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nystart för Berglund och Seismic Wave

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Seismic Wave har en lång karriär bakom. Han deltog bland annat i Elitloppet 2021. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Bara två starter hittills i år. Oscar Berglund har inte haft någon brådska.
När V86 delas mellan Solvalla och Bergsåker på onsdag växlar han upp.
- Jag är mycket spänd på vad Seismic Wave kan göra i årsdebuten, säger tränaren.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Oscar Berglund tävlade flitigt året vid den här tiden och firade en hel del framgånger. I år har han ett nytt upplägg och hittills knappt startat några hästar. 

– I höstas valde vi att bygga nya träningsbanor och har gjort om det mesta. Det känns väldigt bra hittills i alla fall. Nu har vi bara startat en häst och har väl inte fått något kvitto ännu, men allt ser bra ut så här långt. Vi har betydligt färre besök hos veterinären, det är skonsamt och balans i träningen säger Oscar Berglund. 

I stallet står det drygt 20 hästar och det är blandat med med både bredd och toppar. 

– Jag är mycket nöjd med vad som står i boxarna, har väldigt bra kunder att jobba med och mycket bra personal. Jag sover gott om nätterna.

Tränar med plus i kanten

På onsdag avgörs V86 på Solvalla och Bergsåker och Oscar Berglund åker till Sundsvall med Seismic Wave som 2021 bjöds in till Elitloppet där det slutade med galopp i försöket. Seismic Wave har blandat och gett en hel del de senaste åren och senaste segern var i oktober 2021. 

– Det är en häst som jag liksom de flesta har koll på, sedan jag känner även ägarna sedan tidigare. Hästen kom i ett mycket gott skick från Timo Nurmos och vi bestämde tidigt att vi vill ge Seismic Wave den tid han behöver och har gjort en nystart både vad det gäller den fysiska och mentala biten. 

Hur tränar han? 

– Han känns jättefin och det är ingen slump att han har varit med i Elitloppet, det kändes redan första gången jag körde honom att han är något extra. Han tränar med många plus i kanten och har gått två jobb inne på banan och sprungit i tävlingstempo, även det med mersmak. 

Det var ett tag sedan han presterade, har han ”skallen” kvar? 

- En svår fråga. I träningen märker man inget sådant. Charlotte Andersson sköter hästen och har gjort allt hon kan och allt känns väldigt bra. Det blir i tävling vi får svaret helt enkelt. 

Hur kommer han att gå balanserad? 

- Det blir barfota runt om. I de två jobben han fått på banan har han sprungit med järnskor och det är ett klart plus för honom att tävla utan skor. Det blir även en amerikansk vagn och den här balansen är ingen nytt för honom. 

Hur är din magkänsla? 

– Det viktigaste för mig som tränare är att Seismic Wave fungerar som jag vill och jag ser gärna att han går med full fart över mål och resultatet är inte det viktigaste den här gången. Sedan ska spelarna har i åtanke att det är bakspår över kort distans och för att han ska komma in i matchen krävs det fart på loppet. Nu får vi förhoppningsvis ett svar på vart vi är på väg framöver. Samtidigt blir jag inte alls förvånad om han är med i segerstriden då han möter lite enklare hästar än han är van vid och hans kapacitet är skyhög.

JOAKIM BRUNDIN/KANAL 75

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.