Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt ungdomslopp i Gävle

Foto: TR BILD
Sven-Erik Landin har fått ett eget lopp på Gävletravet (här bakom Magic Dirt). Foto: TR BILD

Den 22 maj är det premiär för Sven-Erik Landins Lopp på Gävletravet.

Publicerad:

Sedan tidigare har både Sören Eriksson och Lars Axelsson sina egna lopp på Gävlebanan och nu är det även Sven-Erik Landins tur. Detta i samband med V75-tävlingarna den 22 maj. Det handlar om ett ungdomslopp i Diamantstoet med 110.000 kronor i förstapris. Tidigare hade Landin ett ungdomspris som delades ut på travgalan varje år, men nu blir det ett ungdomslopp istället.

– När det nya licenssystemet kom 2020 så förändrades också begreppet lärlingar och därför har Sven-Erik välförtjänt fått ett eget lopp. Från 2022 kommer Sven-Erik Landins Lopp fortsatt att vara ett ungdomslopp och ska köras under vårt traditionsenliga påsktrav, då vi förutom Påskägget även kör Sören Erikssons lopp och Lars Axelssons lopp, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

Sven-Erik Landin tog sin första seger med Sangola redan 1965. Han står på 1.069 vinster och den hittills största är den med Safari Express i Sprintermästaren 1978. När han vann med Sigill Carjan den 24 februari 2019 var han den då äldsta segrande kusken genom tiderna i Sverige. Senaste segern togs 4 juni 2019 med Couteau Rapide i Gävle.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.