Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar J Andersson har dubbla chanser på Romme

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
My Dreams och Oskar J Andersson. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Oskar J Anderssons hästar har tävlat sparsamt i STL-lopp under året. När det är dags för påsktrav i Romme har han två kort som båda lottats till innerspår.

Publicerad:

Sett till siffrorna har Oskar J Anderssons stall inlett 2024 på ett klart godkänt sätt med 11 segrar på 68 starter. i STL-sammanhang har de dock inte gjort mycket väsen av sig. Den enda starten i Svenska Travligan var den 6 januari då fyraårige Bengt blev oplacerad i Romme.

Nu är det åter dags att tävla i STL-loppen. På påskdagen startar två hästar i Romme. Först ut är 1 My Dreams (V75-1) som startar i klass I-försöket. Senast gjorde han årets första start och slutade tvåa i Eskilstuna.

– Han var lite tung i årsdebuten senast och har tränat på därefter. Han känns fin och kommer med uppåtform, han brukar vara rätt duktig i voltstart. Vi hoppas att han ska trampa iväg fint, och sen får vi se om det kan bli ledningen eller rygg ledaren, säger Oskar J Andersson.

Vill du köra i spets om ni kommer dit?

– Vi får se lite hur det känns, men det är väl en bra position.

Baserat på starterna som Ohh Tooma gjorde i fjol kan hon vara väldigt bra för klassen

Oskar J Andersson

Stallets andra häst är 1 Ellen Ripley (V75-6) i diamantstoet. Hon har, till skillnad från stallkamraten, startat på under vintern.

– Hon har gjort många fina lopp. Senast mötte hon vettigt motstånd och gjorde det bra med krafter kvar i mål. Hon är snabb i voltstart och vi får se om det kan bli ledningen. Det beror väl lite på hur favoriten Ohh Tooma kommer iväg från start. 

Vad tycker du om hennes uppgift?

– Baserat på starterna som Ohh Tooma gjorde i fjol kan hon vara väldigt bra för klassen, men annars tycker jag att Ellen Ripley står sig bra i Diamantstoet.

Tur i lottningen

Att båda hästarna startar från bra spår gör söndagen lite extra spännande.

– Det var någon som sade att våra lägen på V75 under det senaste halvåret har varit klart dåliga. Därav känns det lite extra kul att komma ut från dessa spår.

Läget med Readly Lavec

Oskar J Anderssons dubbelmiljonär Readly Lavec har inte startat sedan 19 augusti 2023. Under året vann han bland annat silverdivisionens final under elitloppshelgen.

– Han tränar för fullt för en comeback och känns väldigt pigg och glad. Jag hoppas att han har en spännande säsong framför sig.

– Han har gjort det bra under lång tid och fick ta igen sig rejält efter den sista starten i fjol. Han gjorde inte sina bästa lopp i de sista två-tre starterna för året. Vi får se om han når upp till sin högsta standard igen under detta år.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.