Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar Kylin Blom inför GS75 på Axevalla

Foto: TR BILD
Oskar Kylin Blom har flera chanser när det vankas GS75-tävlingar på Axevalla. Foto: TR BILD

Hästen ståtar med två raka segrar och har läge för ledning.
Denarius kan bli svårstoppad i kronprinsessan Victorias lopp.
– Skulle Emilia hitta till ledningen, vilket jag blir förvånad om hon inte gör, tycker jag att han är hästen att slå, säger tränaren Oskar Kylin Blom.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Visserligen kunde segern på V75 i senaste starten bärgas tack vare att en utvändig konkurrent inte höll sitt spår på upploppet så som reglementet kräver, men det kan inte gärna hästen klandras för.

– Han känns jättefin. Jag tyckte att det såg ut som en bra chans senast och han fick en väldigt bra resa och luckan kom som på beställning 50 kvar. Men han avgjorde på ett bra sätt, säger Oskar Kylin Blom, som är nöjd med sin häst och även med förutsättningarna i Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp.

Efter en invändig strykning startar Denarius från spår tre bakom startbilen och i sulkyn sitter Emilia Leo.

– Det finns ingenting att klaga på och skulle Emilia hitta till ledningen, vilket jag blir förvånad om hon inte gör, tycker jag att han är hästen att slå.

“Formen är jättebra”

Det är Axevalla som står värd för tävlingarna och Oskar Kylin Blom har ytterligare två hästar till start inom ramen för GS75. Båda skulle vid seger få utdelningen att dra i höjden och först ut är The Bald Eagle (GS75-3), som närmast kommer från en femteplats i silverdivisionen.

– Han är i bra ordning. Han gjorde ett bra lopp senast och jag tycker att han har blivit finare för varje lopp han har gjort i år. Det känns som att formen är jättebra. Jag vet inte vad de andra tänker från start. Han är ju startsnabb men samtidigt är det långt upplopp så vi får se lite när bilen släpper om vi laddar eller om vi tar position.

Önas Rose (GS75-4) var senast ute i klass II på V75 och utan bakskor för första gången hakade hon på till tredjeplatsen från positionen i rygg på ledaren.

– Jag var jag nöjd med den insatsen för jag hade tjatat om det i en veckas tid att jag trodde att hon skulle göra ett vettigt lopp. Skor runt om nu tror jag inte ska påverka någonting. Jag tror inte att det var det som avgjorde men det klart att jag försökte hitta någon liten växel när det var V75. Hon har väldigt dåliga fötter och det är därför hon inte kan gå barfota den här gången. Så det får vi spara, till Stochampionatsuttagningarna kanske...

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.