Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Otäck olycka på Rättvikstravet

Foto: ATG LIVE
Ambulanshelikopter var på plats på Rättviks travbana cirka en halvtimme efter den otäcka olyckan. Foto: ATG LIVE

En otäck olycka inträffade i kväll i samband med andra loppet på Rättvikstravet. Ambulanshelikopter är på plats för att transportera kusken Peter Eriksson till sjukhus.
– Peter Eriksson var vid medvetande när han flögs iväg med helikoptern, säger travbanechefen Sven Eriksson till Kanal 75.

Publicerad:

Det var treårige Lill Vincent som sparkade rakt bakåt i startögonblicket och träffade kusken Peter Eriksson som for i backen och blev liggande på banan. En bil från räddningstjänsten var snabbt på plats och efter knappt 20 minuter anlände första ambulansen som följdes av ytterligare en och senare landade en ambulanshelikopter kunde landa på travbanan.

I en kortare intervju med Kanal 75 berättade Rättviks travbanechef Sven Eriksson lite om Peter Erikssons tillstånd.

“Var vid medvetande”

– Peter Eriksson var vid medvetande när han flögs iväg och vad jag hörde ska han till sjukhuset i Falun. Just med tanke på att han var vid medvetande bestämde vi också efter vissa gemensamma diskussioner att tävlingarna ska fortsätta med start 19.50.  

Sven Eriksson intervjuades sedan även på banan av Patric Skoglund.

– Det kändes skönt att Peter var talbar. Tillsammans med måldomare och annan personal togs beslutet att fortsätta med kvällens tävlingar. Jag vill också passa på att berömma den personal som först var framme hos Peter. De gjorde ett väldigt bra jobb och fick även beröm av ambulanspersonalen.

Hästen Lill Vincent klarade sig med skrapsår.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.