Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Otäcka scener på Rommetravet: "Står på transporten på väg hem"

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Oscar Berglund och Pleasure For Cash. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

I den sjätte V75-avdelningen tog Magnus A Djuse Pleasure For Cash ur fältet efter halva loppet. Hästen blödde kraftigt från näsborrarna, men är efter veterinärundersökning på väg hem.

Publicerad:

Pleasure For Cash togs ur loppet efter halva distansen av sin kusk Magnus A Djuse. Detta sedan hästen börjat blöda kraftigt från näsborrarna under loppet.

Hästen veterinärundersöktes på Rommetravet – och är påväg hemåt. Det rapporterar Stall Oscar Berglund via sin Facebook-sida. Där går det att läsa:

”Idag förvandlades det normalt fantastiska travlivet till en mardröm.

Pleasure For Cash tog planenligt hand om ledningen och så långt var allt bra, men efter en kort stund av loppet förstod kusken Magnus Djuse och vi från sidan att någonting inte stod rätt till.

Pleasure agerade ”livlöst” och efter knappt ett varv forsade det blod ur hans näsa.

Efter vaket agerande tog Magnus hästen ur fältet och dom kommande sekunderna innan jag hann fram till hästen på innerplan är dom värsta i mitt liv.

Alla som håller på med djur och hästar vet hur nära man kommer dom, man behandlar dom som om det vore ens egna barn.

Oavsett hur bra eller mindre bra dom är.

Pleasure har timmarna efter nu undersökts på kliniken där vi kunnat lokalisera varifrån blodet kom ifrån och vi har en ganska klar uppfattning vad som inträffat.

Jag vill inte här spekulera i hur och varför det hänt, jag vill inte heller spekulera i när eller om Pleasure For Cash kommer tillbaka till tävlingsbanan igen.

Den största segern i mitt (och alla runt hästen) travliv är att hästen nu står på transporten påväg hem till sin box igen.”

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.