Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per Linderoth med dubbla V86-chanser

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Per Linderoth har två egentränade hästar till start då V86 saxas mellan Bergsåker och Solvalla denna onsdag. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Per Linderoth har väntat på vintern för Money Smile.
Under onsdagen jagar hästen tredje raka segern som favorit på V86.
– Han är klart duglig för klassen och känns väldigt fin i träningen, hälsar tränaren.

Av: Kanal 75
Publicerad:

Julen närmar sig i rasande takt och vad vore bättre än att fylla på kassan i god tid innan den intensiva klapphandeln tar fart. Blir man ensam om att pricka in de åtta vinnarna på V86 den här veckan uppgår belöningen till 15 miljoner kronor. Kanske är Per Linderoth rätt man att luta sig mot i omgången? Han har två hästar med sig till Bergsåker.

– Jag tror en del på Money Smile som bevisat att han är bra för klassen. Warhol är bara i inledningen av karriären ännu och är ganska osynad ännu och opolerad mentalt, säger Per Linderoth.

Först ut är 3 Warhol (V86-1) som vunnit tre lopp på fem starter.

– Han är lite speciell den här hästen och omogen. Han har en olat att stanna till mellan 700 och 900 meter före mål, sedan tar han i igen utan att jag vet varför. Dessutom kan han ta i som tusan innan loppen och han har en del att lära.

Hur står han sig i ett V86-lopp?

– Det är svårt att säga, jag är jättenöjd om han kan vara bland dom tre. Loppet han vann senast var ganska billigt och nu är det tuffare emot. Jag vill utbilda honom och kör gärna invändigt och ge honom en trevlig upplevelse så han kan fortsätta att utvecklas.

Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD
Money Smile tillsammans med Per Linderoth vid tidigare seger på Bergsåker. Foto: JENNY REHNMAN / TR BILD

Hoppas spelarna har rätt

Betydligt mer rutinerad är 9 Money Smile (V86-7) som vunnit elva lopp på 33 starter.

– Det är en jättefin häst på alla sätt. Han har inte gjort så många starter trots att han är sex år. Jag hoppas och tror att han har sin bästa tid framför sig. Vi valde att träna i somras i stället för att tävla och ladda mot vintern. Vi valde samma upplägg förra året med gott resultat. Pengarna är lika mycket värda den här tiden på året som på sommaren då det går ett par sekunder fortare.

Hur nöjd har du varit över hans två segrar efter pausen?

– Mycket nöjd. Han har vunnit två lopp efter ett uppehåll och har gjort det bra. Senast hade han krafter kvar och Erik Adielsson som körde var jättenöjd med hästen. Han borde gå framåt ytterligare lite till den här starten.

Hur ser uppgiften ut tycker du?

– Distansen passar honom och läget likaså. Money Smile är inte så snabb från start och med ett framspår lite långt ut är det riska att bli hängande. Nu sitter vi i andraspår och borde hamna vettigt till. Jag vet inte om han har fördel av att tävla med skor till skillnad mot konkurrenterna, min häst har inga problem med det.

Han ser ut att bli favorit, är det rätt?

– Det vet spelarna bättre än jag. Money Smile känns jättefin och har en stigande formkurva och kan vinna om det klaffar och jag hoppas spelarna har rätt, säger Linderoth.

JOAKIM BRUNDIN

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Kanal 75

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.